Cel mai bun guvern din ultimii 30 de ani, în opinia USR: cum a ajuns Anca Dragu la Adrian Năstase

Cel mai bun guvern din ultimii 30 de ani, în opinia USR: cum a ajuns Anca Dragu la Adrian Năstase

Anca Dragu este președintele Senatului din partea USR PLUS. Din această poziție a vorbit în weekend despre cel mai bun guvern din ultimii 30 de ani.

După criza politică din ultima săptămână declanșată de premierul Florin Cîțu, situația a devenit una foarte tensionată atât în Guvern, cât și în Parlament. În opinia președintelui Senatului, cea mai bună soluție pe termen lung ar fi eliminarea fragmentărilor din procesul de guvernare. Cu alte cuvinte, când schimbi miniștri ”ca pe șosete”, este improbabil să vezi un progres vizibil și, mai mult decât atât, să poți asocia vina pentru anumite practici defectuoase.

În opinia USR-istei Anca Dragu, cel mai bun guvern a fost cel al lui Adrian Năstase, tocmai datorită continuității. Într-o intervenție la Prima TV, șeful Senatului a fost întrebat dacă USR PLUS ia în calcul posibilitatea ieșirii de la guvernare a formațiunii politice pe care o reprezintă. În acest context a spus că soluție este una cât se poate de simplă și ține de un program coerent de guvernare pe patru ani.

”Noi suntem aici să construim. Noi vrem să aplicăm programul de guvernare în care credem, pe care l-am construit. Avem sute de membrii care au contribuit la acest program şi credem că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani. De fapt, întotdeauna am insistat, personal, pentru evitarea fragmentărilor la guvernare, fie că vorbim de un minister sau de un guvern întreg.

Pentru că politicile publice fragmentate nu duc la rezultate. Ştim bine că ministerele, în momentul în care se schimbă miniştrii, ministerele devin destul de greoaie şi reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este şi cel care ne-a dus către aderarea la Uniunea Europeană, a fost guvernul de la începutul anilor 2000, Guvernul condus de Năstase”, a declarat Anca Dragu.

Pentru că alegerea guvernului PSD condus de Adrian Năstase ca model a părut un pic ciudată, Dragu a atras atenția asupra faptului că discută de continuitate. Guvernul Năstase a funcționat pentru patru ani fără întrerupere.  ”Nu este vorba despre un model, spuneam de continuitate şi este foarte important să ai un program foarte bine structurat şi să ai şansa să îl implementezi pentru că aceste schimbări, aceste rupturi de ritm, astea nu fac bine implementării politicilor economice şi sociale şi în cele din urmă ne trezim că avem foarte multe decalaje, dacă ne comparăm cu ţările europene, în toate domeniile: educaţie, sănătate, infrastructură.

Asta este una dintre explicaţii. Vrem să construim, vrem să avem şansa să punem în aplicare acest program de guvernare, dar nu oricum. Noi vrem să ne aşezăm la masa discuţiilor, asta cred că ar face orice om politic responsabil”, a concluzionat Anca Dragu.