A fost adoptată legea mult așteptată de investitorii în criptoactive. Vin vremuri bune pentru monedele digitale

A fost adoptată legea mult așteptată de investitorii în criptoactive. Vin vremuri bune pentru monedele digitale

Dacă analizăm evoluția piețelor financiare digitale, putem afirma că viitorul aparține criptoactivelor. O lege recent promulgată în Germania confirmă pe deplin acest lucru.

În Germania a fost promulgată o nouă lege care permite „fondurilor speciale” (Spezialfond) să investească până la 20% din activele lor în criptoactive, transmit analiștii e-Toro.

Noua lege ar putea aduce investiții de 415 miliarde de dolari în criptoactive

Actul normativ a intrat in vigoare joia trecută. Potrivit sursei citate, legea ar putea, în teorie, să genereze un flux de investiții de 415 miliarde de dolari în criptoactive, cu condiția ca fiecare Spezialfond să aloce întregul procent de 20%.

Analiștii se îndoiesc de faptul că o sumă atât de mare de bani va fi direcționată exclusiv către criptoactive, dar văd în acest act normativ un semnal de încredere oferit criptoactivelor și potențialului acestora.

„Spezialfonds sunt principalele vehicule de investiții instituționale din Germania. Orice alocare considerabilă în criptoactive ar avea un impact mare, datorită statutului Germaniei de cea mai mare economie din zona euro”, explică analiștii e-Toro.

Mai mult decât atât, un raport recent al JP Morgan pune piața criptoactivelor într-o lumină și mai favorabilă, generând un și mai mare optimism în industrie.

Potrivit experților din cadrul băncii, îmbunătățirile iminente aduse rețelei Ethereum ar putea duce la recompense de 40 de miliarde de dolari pentru staking până în 2025.

Analiștii e-Toto anunță că, potrivit băncii, pe măsură ce rețelele blockchain devin mai eficiente din punct de vedere energetic, popularitatea lor crește, iar staking devine tot mai folosit, urmând să crească ca sursă de venit atât pentru investitorii individuali, cât și pentru cei instituționali.

Conform analiștilor, la nivelul actual, staking-ul generează în fiecare an circa 9 miliarde de dolari pentru industrie.

„Acest boom va fi determinat în mare parte de trecerea de la proof-of-work la proof-of-stake, care urmează să fie implementată în cadrul lansării Ethereum 2.0, anul viitor. Proof-of-work a fost criticat în trecut pentru procesele sale care necesită multă energie, care validează toate tranzacțiile din rețea. Cu toate acestea, proof-of-stake va oferi scalabilitate și eficiență în cadrul rețelei și va permite investitorilor să își păstreze fondurile în blockchain în schimbul unor recompense financiare”, mai precizează sursa citată.

Citește și: