Cea mai nouă lovitură primită HBO: unde vor ajunge filmele de top, după cinema

Cea mai nouă lovitură primită HBO: unde vor ajunge filmele de top, după cinema

Viața noastră începe să fie dominată de servicii de streaming ca HBO Go sau Netflix, dar cele mai populare s-ar putea să nu fie și cele mai bune, mai ales dacă ai o afinitate pentru filme de top, proaspăt ieșite din cinema.

La începutul pandemiei, cei de la Universal au anunțat că producțiile Universal vor fi lansate pe HBO în aceeași zi în care ajung în cinematografe, acolo unde acestea din urmă erau deschise. Acum, unul dintre cele mai mari studiouri de la Hollywood a revenit asupra deciziei și a anunțat că filmele sale viitoare de top, precum Jurassic World sau Halloween vor ajunge în altă parte, după ce s-au perindat prin cinema.

Peacock, alternativa la HBO Go

Conform datelor obținute de Variety, producțiile Universal vor apărea în mod exclusiv pe Peacock pentru streaming în maxim patru luni de la lansarea lor în cinematografe, pentru o perioadă limitată. După aceea, își vor găsi gazda permanentă pe Peacock după cu câteva luni înainte de expirarea unei ferestre de 18 luni.

Între cele două perioade, 4 – 18 luni de la lansarea în cinematografe, filmele vor fi licențiate pentru distribuție pentru perioade de timp limitate prin intermediul altor parteneri, cu mențiunea că niciunul dintre ei nu va avea drepturi exclusive. Cu alte cuvinte, HBO și Netflix s-ar putea să-ți ofere aceleași filme pentru o perioadă de timp limitată.

Momentan, însă, Comcast, compania mamă a HBO și Universal nu a făcut publice particularitățile noului mecanism de distribuție. Nu sunt cunoscuți nici măcar partenerii cu care va lucra. Ce știm însă este că HBO nu va mai avea exclusivitate pe distribuția producțiilor Universal din 2022 și, mai mult decât atât, nici măcar nu va oferi primul filme de top. Acestea vor ajunge întâi pe Peacock. Cel mai important detaliu este însă altul. Filmele nu vor mai ajunge în aceeași zi pe streaming și în cinema în 2022, ci doar după patru luni, la fel ca înainte de pandemie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: