„Netflix pentru pirați”: serviciul de streaming care dă bătăi de cap giganților

Netflix pentru pirați: serviciul de streaming care dă bătăi de cap giganților

În urmă cu mai bine de șapte ani, se lansa pe piață serviciul de streaming Popcorn Time. La acea vreme, el a fost denumit denumit „Netflix pentru pirați”, pentru că piarata producțiile cinematografice. Deși se credea că streamerul e la apus de „carieră”, acesta ar urma să revină în forță, împotriva dorinței platformelor oficiale de streaming.

Inițial, succesul Popcorn Time a fost pus pe seama faptului că Netflix nu era accesibil în unele state, iar oamenii doreau să vadă conținutul media, sau că oamenii nu erau dispuși să achite costul unui abonament și preferau un produs piratat.

Netflix s-a extins semnificativ de atunci, ajungând practic pe orice piață posibilă. Numărul de abonați a crescut și fiecare nou client plătitor a adus mai mulți consumatori de conținut Netflix, deoarece conturile Netflix sunt partajate între apropiați, de exemplu între membrii aceleiași familii.

Și costul serviciului a crescut, în timp ce Netflix a investit miliarde de dolari în crearea de emisiuni și filme originale spre încântarea utilizatorilor.

Netflix se confruntă și cu pirateria, și cu rivalii mai mici sau mai mari

Piața a crescut și ea. Au apărut servicii alternative, lansate de concurență: Amazon Prime Video, Apple TV +, Disney +, HBO Max, Paramount + și Peacock sunt doar câteva exemple de alternative la Netflix. Cu toate acestea, Popcorn Time a continuat să prospere.

De-a lungul anilor, streamerul a fost aspru criticat de proprietarii de drepturi de autor care își doresc ca acesta să dispară. Streamerul se confruntă cu probleme legislative serioase De curând, streamerul s-a confruntat cu o problemă atât de gravă, încât s-a crezut că acesta e finalul „carierei” sale „rebele” pe piața serviciilor de streaming.

Mai multe companii cinematografice au acuzat operatorii Popcorntime.app de încălcare gravă a drepturilor de autor. O instanță de judecată a emis deja o măsură preliminară împotriva serviciului, ordonând registratorului să blocheze numele de domeniu, astfel încât acesta să nu poată fi transferat.

În afară de problemele cu numele domeniilor, streamerul a pierdut și accesul la contul său Cloudflare. Aceasta din urmă se presupune că nu este o problemă cauzată de procesul cu instanța de judecată, ci rezultatul unor probleme „interne”.

Din păcate pentru marile studiouri, nu acesta este sfârșitul. În piață se așteaptă o revenire spectaculoasă a produsului, în viitorul apropiat, după ce dezvoltatorii Popcorn Time care se ocupă de cea mai recentă versiune a proiectului au transmis că lucrează la revenirea pe piață.

În acest moment nu este clar când va reveni streamerul, însă, fără îndoială, e doar o chestiune de timp. Indiferent care ar fi părerea ta despre această situație, trebuie să te bucuri legal de conținutul media al studiourilor de film, să te abonezi la platforme autorizate și să beneficiezi de toate serviciile incluse, în mod legal.

Ca să nu mai vorbim că utilizarea unui serviciu de streaming oficial este, de asemenea, mai sigură decât orice produs care transmite conținut piratat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: