31 aug. 2021 | 08:00

Cea mai gravă problemă WhatsApp: străinii îți pot citi mesajele, iar acesta este doar începutul

ACTUALITATE
Cea mai gravă problemă WhatsApp: străinii îți pot citi mesajele, iar acesta este doar începutul

Deținerea unui cont de WhatsApp tinde să fie o sursă de stres importantă, dacă nu ești atent la câteva detalii importante. Un moment de neatenție poate facilita accesul unui străin la toate conversațiile tale private și conținutul media expediat.

În ultimul an, am detaliat o serie stufoasă de tentative de fraudă care vizează utilizatorii de WhatsApp. Acum, există încă una care a început să facă valuri la nivel global și, dacă îi cazi victimă, un hacker îți poate accesa toate conversațiile private și, mai mult decât atât, te poate lăsa fără bani în cont. Te abonează la diverse aplicații sau servicii direct din telefon, iar cardul asociat contului tău de Google va rămâne fără un sfanț înainte să-ți dai seama.

WhatsApp te poate lăsa fără bani, dacă nu ești atent

Cel mai recent avertisment la adresa utilizatorilor de WhatsApp vine din partea experților de securitate de la Kaspersky și este foarte important să-l ai în vedere. Este vorba de o tentativă de fraudare în urma căreia poți rămâne fără conversațiile tale private și poți pierde sume considerabile de bani.

La fel ca în cazul altor probleme de securitate grave din jurul WhatsApp, problema pleacă de la o versiune terță a aplicației, una modificată pentru a-ți oferi funcții adiționale. Respectivele iterații sunt din ce în ce mai populare printre cei care vor să știe momentul în care cineva a fost ultima oară online, chiar dacă ei și-au ascuns acea informație. Poți răspunde la mesaje chiar dacă au fost șterse de expeditor și nu numai.

La bază, WhatsApp continuă să fie o aplicație complet gratuită pe iPhone și Android, dar diverse alte iterații pot fi instalate de către curioși, chiar dacă vin la pachet cu numeroase probleme de securitate. Cea mai recentă variantă care te face vulnerabil este FMWhatsApp și este foarte important să o eviți. Este disponibilă doar pentru Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele