Avertismentul experților despre WhatsApp: este esențial să ștergi această versiune, acum

Avertismentul experților despre WhatsApp: este esențial să ștergi această versiune, acum

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de chat de pe mapamond, dar în piață există foarte multe versiuni ale programului. Problema este că multe dintre ele sunt surprinzător de periculoase pentru terminalul tău.

În cazul în care îți place să experimentezi cu versiuni de WhatsApp pe care nu le găsești în Google Play Store, ar fi bine să renunți la această pasiune. Experții de la Kaspersky au lansat un avertisment important cu referire la o iterație de WhatsApp diferită de cea oficială pe care o găsești în magazinele Apple și Google. Particularitățile problemei le voi detaliat mai jos, dar esențial este să ștergi de pe telefon orice variantă de WhatsApp dacă este neoficială.

WhatsApp, mai periculos decât ai crede, pentru unii

Versiunile neoficiale de WhatsApp sunt mult mai surprinzătoare decât ai crede pentru că ”fac minuni”. Includ opțiuni pe care nu le-ai vedea niciodată într-o iterație obișnuită a aplicației deținute de Facebook. Te ajută, de exemplu, să vezi momentul exact de când cineva nu mai este online pe platformă, chiar dacă tu ascunzi respectivele informații. Îți permit să răspunzi la mesaje, chiar dacă acestea au fost șterse de corespondent și nu numai.

Aceste aplicații nu sunt însă suportate oficial de către WhatsApp, nu beneficiază de aceleași actualizări de securitate și, deseori, îți transformă telefonul într-o țintă perfectă pentru hackeri. De această dată, aplicația problematică este FMWhatsApp și, conform datelor obținute de Kaspersky, permite terților să-ți acceseze toate conversațiile.

Mai multe decât atât, FMWhatsApp, facilitează instalarea unui troian pe telefon intitulat Triada mobile. Acesta te abonează la aplicații foarte scumpe fără voia ta și se reflectă într-un volum semnificativ de reclame afișate pe telefon. După un timp, ajunge să-ți facă telefonul neutilizabil, pe lângă faptul că se reflectă în sume generoase plecate de pe cardul bancar. În final, ar fi bine să eviți orice altă sursă de WhatsApp diferită de magazinele virtuale oficiale ale producătorului telefonului tău.