Sony te pregătește pentru lansarea PlayStation 5 cu o nouă aplicație de mobil: la ce ajută

Sony te pregătește pentru lansarea PlayStation 5 cu o nouă aplicație de mobil: la ce ajută

Dacă ai o consolă PlayStation în casă sau plănuiești să-ți cumperi noul PS5, ar fi bine să-ți instalezi noua aplicație PS App pentru iPhone și Android. Schimbările sunt semnificative.

Sony a decis să actualizeze aplicația PlayStation cu câteva săptămâni înainte de lansarea PS5. Aceasta este disponibilă pentru iOS și Android, iar schimbările de interfață, începând cu ecranul principal și celelalte meniuri nu sunt deloc neglijabile.

Acum, accentul se pune în egală măsură pe prieteni și pe jocurile pe care le-ai jucat în trecut. Cea mai mare schimbare ține de faptul că poți discuta cu prietenii din online în aceeași aplicație PS. Până acum, partea de chat era incorporată într-o aplicație dedicată intitulată PS Messages. Aceea nu doar că nu mai este necesară, dar a fost dezactivată.

Încercând să pună accentul pe dialog, funcția de chat și interacțiune vocală are parte de un upgrade. Pentru prima oară, poți purta discuții în format voce cu până la 15 prieteni.

La fel ca și până acum, aplicația îți permite și să analizezi cele mai recente oferte din PlayStation Store, să cumperi diverse jocuri sau DLC-uri și să facilitezi instalarea lor pe consolă printr-un click pe telefon.

Un avantaj important de care vor avea partea doar posesorii de PS5 ține de administrarea memoriei interne. Dacă ai nevoie de spațiu liber pentru un joc, nu mai trebuie să ajungi la consolă. Poți șterge orice de pe PlayStation 5 direct de pe smartphone, cu aplicația PS App. Nu înțeleg exact de ce, dar poți și să pornești un joc de pe consolă de la distanță, dacă vrei.

Una peste alta, actualizarea lansată în această perioadă este una de care aveau foarte mare nevoie utilizatorii de PlayStation. Nu mai beneficiase de mult timp de un upgrade, iar lansarea PS5 este pretextul perfect. Sunt curios doar câți o folosesc și pentru câți utilizatori tinde să fie indispensabilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI