Ce urmează după Windows 10: când se lansează noua versiune de la Microsoft

Ce urmează după Windows 10: când se lansează noua versiune de la Microsoft

Unul dintre cele mai utilizate sisteme de operare din lume, Windows 10 urmează a fi înlocuit de către succesorul său de ultimă generație. Microsoft a anunțat că în curând, acest nou sistem de operare urmează a fi dezvăluit.

În decursul săptămânii trecute, gigantul tehnologic Microsoft a anunțat faptul că Windows-ul său de ultimă generație urmează a fi dezvăluit ”foarte curând”. Acest eveniment urmează a avea loc în cadrul unui eveniment programat pentru data de 24 iunie, acolo unde compania va dezvălui ceea ”ce urmează pentru Windows”.

Această nouă actualizare a sistemului de operare Microsoft poartă și un nume de cod, acesta fiind„Sun Valley”. Potrivit rapoartelor, este indicat faptul că va aduce elemente de UI (n.r. – user interface) actualizate, împreună cu multe alte modificări. După cum se arată într-un raport al Windows Central, noua actualizare a sistemului de operare Windows va aduce o bară de activități reproiectată care ar putea avea aplicații fixate în bara de lucru. În plus, ar putea face ca meniul din bara de instrumente să funcționeze mai bine cu dispozitivele cu ecran tactil.

Schimbările prevăzute în cadrul Windows 10

În plus, compania ar putea revizui magazinul actual de aplicații pentru a aduce mai multe aplicații și jocuri și pentru a le găsi mai ușor. Este posibil ca dezvoltatorii să poată include diferite tipuri de aplicații, dintre acestea făcând parte și browsere precum Firefox și Chrome.

În afară de aceasta, mai multe caracteristici, cum ar fi o diagramă de utilizare a bateriei, un widget de știri și interese în bara de activități și o mai bună gestionare a filelor din browserul Microsoft Edge, vin la pachet cu această nouă versiune de Windows.

După cum a raportat Verge în martie, gigantul tehnologic intenționează să aducă și funcția Auto HDR, disponibilă în consolele din seria Xbox X și Xbox S, pentru a îmbunătăți experiența de joc pe computer. Această actualizare interesantă pentru toți utilizatorii de Windows, urmează să fie dezvăluită în data de 24 iunie.

Citește și: