LG revoluționa telefoanele inteligente acum zece ani: cât de special era Optimus 2X pentru vremea aia

LG revoluționa telefoanele inteligente acum zece ani: cât de special era Optimus 2X pentru vremea aia

În urmă cu mai puțin de 24 de ore, LG a anunțat că se retrage din piața de telefoane mobile, un domeniu în care a jucat un rol foarte important, până nu demult.

Probabil că nu ai mai avut de mult timp un telefon inteligent de la LG, dar compania sud coreeană a creat niște gadgeturi memorabile de-a lungul anilor. În plus, a introdus câteva inovații impresionante care, nu de puține ori, au devenit standard în industrie.

Unele dintre cele mai bune smartphone-uri create sub brandul Google, din seria Nexus, au fost realizate de LG. Același producător a avut telefoane curbate cu mult înainte ca alți producători să viseze la astfel de tehnologii de afișaje. Într-o perioadă în care doar Vertu folosea piele pentru carcasa telefoanelor sale, LG a adus finisajul premium pe terminale semnificativ mai accesibile.

Ca să ai o referință legată de trecutul sud coreenilor, cu un deceniu înainte să-și închidă porțile, LG lansa Optimus 2X. Ilustrat în imaginea de mai sus, acesta a fost primul telefon din lume cu un procesor dual core, cu două nuclee.

Gadgetul era atât de potrivit pentru divertisment încât, cu ajutorul chipsetului grafic Nvidia Tegra 2 era capabil să înregistreze clipuri video Full HD, o altă premieră în industrie. Cei de la NVIDIA erau atât de încrezător în ceea ce privește chipseturilor lor grafice pentru mobile încât au început să promită o serie impresionantă de jocuri cu cele mai pretențioase motoare grafice ale momentului. Unreal Engine 3, ID Tech Engine 5 (Doom 4) și Frostbite (Battlefield: Bad Company).

Din păcate, la acea vreme, interesul pentru jocuri pe mobil nu era atât semnificativ ca în prezent. Din acest motiv, multe dintre planurile NVIDIA pentru Tegra nu s-au mai materializat. Chiar și așa Optimus 2x a rămas un monstru de smartphone și a întărit poziția LG în topul producătorilor globali de mobile.

Citește și: