15 mart. 2021 | 15:45

Câți kilometri mergi, de fapt, cu Dacia Spring și de ce trebuie să fii atent la cum e vremea

ACTUALITATE
Câți kilometri mergi, de fapt, cu Dacia Spring și de ce trebuie să fii atent la cum e vremea

Prima mașină electrică marca Dacia, modelul Spring, va suprinde șoferii cu o autonomie impresionantă. Dar contează și condițiile meteo.

Dacia Spring va fi dotată cu o baterie de 26,8 kWh și mașina poate merge, după o încărcare full, aproape cinci zile în oraș. Cel puțin raportat la un număr mediu de kilometri și la ce suprafață are orașul.

Autonomia în regim WLTP City, pentru rularea în mediu urban în cea mai mare parte a timpului, conferă șoferilor posibilitatea de a se deplasa aproximativ cinci zile, până la următoarea încărcare. De asemenea, autonomia mixtă în regim WLTP a fost omologată la 230 de kilometri, care poate asigura deplasarea între două localități situate la o distanță medie.

Cu încărcătorul CC (disponibil opțional), șoferii pot încărca bateria până la 80% în numai 50 de minute, la o stație de încărcare rapidă. Autonomia modelului nu este însă garantată în toate situațiile, ci reprezintă o medie generală, calculată în funcție de diverși factori.

Stilul de condus, dar și anumite detalii legate, spre exemplu, de starea vremii, pot influența randamentul autonomiei conferită de autoturismul electric al celor de la Dacia. Iarna o mașină electrică va avea o autonomie mai scăzută, de exemplu.

Prețurile Dacia Spring pleacă de la 16.800 de euro

Producătorul a anunțat și lista de prețuri pentru nouă Dacia Spring. Autoturismul electric costă 16.800 de euro, în varianta Comfort și ajunge 18.100 de euro, în cea Comfort Plus. Vestea bună e că te poți califica la Rabla Plus ca să amortizezi aproape jumătate din cost.

Față de prima versiune, în Comfort Plus șoferului i se oferă o serie de dotări standard menite să crească confortul în timpul șofatului, dar și să asigure pasagerilor o experiență mai placută a mobilității. Aerul condiționat, sistemul multimedia cu display de 7 inci, funcțiile suplimentare de siguranță, sunt câteva dintre elementele care vin în pachetul standard al variantei Comfort Plus – Dacia Spring.

Constructorul promite că Dacia Spring va fi mașina ideală pentru șoferul urban, care îmbină valorile de bază ale brand-ului Dacia cu avantajele unei motorizări 100% electrice. De asemenea, șoferii se vor putea deplasa cu noul model electric într-o manieră „rafinată și silențioasă, fără zgomote provenite de la motor și alte vibrații neplăcute”.