Cât de mult își doresc românii se se vaccineze, de fapt: s-a aflat abia în weekendul trecut

Cât de mult își doresc românii se se vaccineze, de fapt: s-a aflat abia în weekendul trecut

Contrar scepticismului din prima parte a campaniei de vaccinare din România, se pare că din ce în ce mai mulți oameni vor să se imunizeze în speranța revenirii la o pseudo-normalitate.

Un număr record de români monitorizează cu atenție disponibilitatea locurilor pentru vaccinare. În weekend, au fost deblocate locuri noi pentru vaccinarea cu Pfizer/BioNTech, iar foarte mulți vârstnici, bolnavi cronici și alte persoane calificate pentru etapa a doua a campaniei de imunizare abia au așteptat să se programeze.

Aproape 146.000 de oameni s-au programat sâmbătă pentru vaccinarea anti-COVID cu serul produs de Pfizer/BioNTech. Anunțul vine după ce programările s-au reluat sâmbătă, fiind disponibile 156.000 de locuri, iar duminică, la ora 13.00, mai erau locuri în doar 17 județe. Informațiile au venit de la Comitetul de Coordonare a Vaccinării din România.

La momentul în care citești aceste rânduri, probabil că nu mai există niciun loc disponibil pentru programarea online, dar duminică, la ora 13.00, mai erau disponibile locuri pentru vaccinare în 17 județe:

  • Botoșani, Buzău, Caras-Severin,
  • Covasna, Dolj, Gorj, Harghita,
  • Ialomița, Iași, Ilfov,
  • Maramureș, Mehedinți, Neamț,
  • Satu Mare, Suceava, Teleorman și Vrancea.

Pentru a eficientiza procesul de vaccinare, începând de astăzi, 1 martie, 130 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, a anunţat CNCAV. Reamintim că în această etapă se pot vaccina persoanele cu boli cronice, cele cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Dacă vrei să ai o viziune de ansamblu asupra eficienței campaniei de vaccinare din România și, implicit, asupra disponibilității românilor de a se vaccina, avem niște numere cât se poate de clare. De la începutul campaniei de vaccinare în România, în 27 decembrie, și până sâmbătă, 27 februarie, au fost vaccinate peste 905.000 de persoane, potrivit datelor transmise de Comitetul de coordonare a vaccinării.

Până la momentul de față, în țara noastră au fost livrate 2.152.949 de doze de vaccin anti-COVID. Este vorba de 1.509.749 de doze de la Pfizer BioNTech, 157.200 de la Moderna și 486.000 de la AstraZeneca.