Cât de gravă mai poate deveni pandemia din România: avertismentului directorului de la Matei Balș

Cât de gravă mai poate deveni pandemia din România: avertismentului directorului de la Matei Balș

Adrian Marinescu este noul director medical de la Institutul Matei Balș și, în ceea ce privește pandemia de coronavirus din România, a oferit niște pronosticuri foarte sumbre.

Medicul Adrian Marinescu a fost aseară invitat la Marius Tucă Show. În acel context, a oferit mai multe informații despre cum vede pandemia Covid-19, cum îi imaginează progresul cazurilor în țara noastră și, într-un final, când ne vom mai putea relaxa. Directorul de la Matei Balș a explicat și motivul pentru care nu se văd încă urmările campaniei de vaccinare în numere de cazuri depistate.

Adrian Marinescu, din poziția de director medical la Institutul Matei Balș, când vine vorba de pandemie, din păcate, nu are o viziune foarte optimistă. Singura sa speranță este că, în viitorul apropiat, vor scade cazurile severe.

„Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări în fiecare zi. Ce sper este să se vadă la nivelul cazurilor severe, care să scadă în momentul în care totuşi cei care se vaccinează, şi cei mai mulţi sunt persoane vulnerabile, nu se vor mai îmbolnăvi. (…) Următoarele 2-3 luni nu vor fi uşoare, Eu cred că din iunie o să se vadă uşor-uşor, dar am spus că la sfârşit de vară mă gândesc să fie un echilibru”, a spus medicul.

În mod sigur se vor vedea și efectele campaniei de vaccinare, dar în momentul în care a crescut ritmul vaccinărilor, deja începuse valul trei al pandemiei. ”Din păcate, ne-a prins valul al treilea cu un număr prea mic de persoane vaccinate. În Israel, în momentul în care au avut 25 sau 30% dintre cei vulnerabili vaccinaţi s-a văzut ca efect”, a adăugat oficialul.

Vizavi de locurile de terapie intensivă de la spitalul pe care îl conduce, Marinescu a spus nu doar că ”sunt aproape întotdeauna ocupate”, dar, ”când se eliberează un loc, el e deja pregătit să fie ocupat”.

„Chiar dacă avem 30-40 de locuri în fiecare zi, 7 din 7 zile, dacă 20 de oameni sunt în camera de gardă şi încă 20 se internează după, în a doua parte a zilei nu mai sunt locuri”, a concluzionat directorul medical al Institutului Matei Balş.