Cât de bogat este Elon Musk, de fapt: cum arată clasamentul global și de ce a devenit subiect de glume

Cât de bogat este Elon Musk, de fapt: cum arată clasamentul global și de ce a devenit subiect de glume

Când vine vorba de clasamentul celor mai bogați oameni din lume, topul a suferit modificări importante în ultimul an, dar Elon Musk de la Tesla și Jeff Bezos de la Amazon continuă să-și dezbată primele două poziții.

Încă de acum câteva săptămâni, Elon Musk a reușit performanța de a-l devansa pe Jeff Bezos în topul celor mai bogați oameni de pe Pământ. Ce s-a mai schimbat între timp este distanța dintre cei doi, având în vedere creșterea acțiunilor la SpaceX și, în final, a evaluării companiei. Ca referință, gigantul cu pricina are acum o valoare de 100 de miliarde de dolari.

Elon Musk îl ia la mișto pe Jeff Bezos

L-a scurt timp după ce i s-a consolidat poziția în lume și a ajuns la 222 de miliarde de dolari, Musk i-a trimis un mesaj lui Bezos cu un singur emoticon, este vorba de o medalie de argint. CEO-ul Tesla și al SpaceX a putut ajunge la aceste cifre după ce ambele sale companii s-au apreciat la bursa din New York.

Jeff Bezos este pe locul al doilea și trebuie să se mulțumească cu ”doar” 191 miliarde de dolari, potrivit indexului calculat de Bloomberg. Merită avut în vedere că cei doi miliardari de pe primele două locuri și-au alternat de mai multe ori pozițiile în clasament în ultimul an, dar acum este improbabil ca Musk să mai fie devansat curând.

Revenind însă la glumițe, totul a început în weekendul trecut. Bezos a publicat un comentariu la un articol al revistei Barron`s din 1999 în care se prezicea falimentul Amazon.“Ascultă și fii deschis, dar nu lăsa pe nimeni să-ți spună cine ești. Acesta a fost doar unul dintre multele articole în care ni se spunea toate modalitățile în care urma să eșuăm. Astăzi, Amazon este una dintre cele mai de succes companii din lume și a revoluționat două industrii complet diferite”, a scris Bezos. Elon Musk nu a așteptat prea mult și i-a trimis un emoticon cu o medalie de argint. În ceea ce privește restul miliardarilor, îi poți vedea mai jos.

topmiliardari-8oct-bloom

Citește și: