Elon Musk desface șampania: și el a rămas surprins de ceea ce i se întâmplă

Elon Musk desface șampania: și el a rămas surprins de ceea ce i se întâmplă

Elon Musk, fondatorul Space X, are toate motivele să sărbătorească. Compania sa spațială a devenit a doua cea mai valoroasă firmă privată din lume. Space X este evaluată în prezent la peste 100 de miliarde de dolari.

Musk își consolidează poziția printre magnații lumii. Deși compania sa de vehicule electrice Tesla este un real succes pe piața de profil, Space X îi întrece chiar și lui așteptările.

Surpriză de proporții pentru Elon Musk

Chiar și miliardarul a fost pus în fața unei evoluții spectaculoase a companiei sale spațiale. SpaceX a convenit un acord cu investitorii noi și existenți pentru vânzarea unor acțiuni în valoare de până la 755 de milioane de dolari de la persoane din interiorul companiei, la prețul de 560 de dolari pe unitate, au declarat persoane apropiate acordului, mărind evaluarea companiei la 100,3 miliarde de dolari.

Astfel, compania spațială a miliardarului a devenit a doua cea mai valoroasă firmă privată din lume.

Noul preț al acțiunilor reprezintă o creștere de 33% de la evaluarea anterioară a SpaceX, de 74 de miliarde de dolari, la un preț de 419,99 de dolari pe acțiuni, din luna februarie, când compania a atras aproape 1,2 miliarde de dolari.

În fața lui Elon Musk, în clasamentul celor mai puternice companii private din lume, mai stau doar asiaticii de la Bytedance, compania-mamă a celebrei platforme Tik-Tok.

Important de menționat este că aceste informații au fost date, pe surse, din interiorul companiei, presei de peste Ocean.

Cel mai probabil, succesul fulminant de care se bucură Elon Musk acum se datorează, în bună măsură, proiectului Starlink. Acesta este planul companiei de a construi o rețea de internet interconectată cu mii de sateliți, cunoscută în industria spațială drept o constelație, concepută pentru a furniza internet de mare viteză consumatorilor oriunde pe planetă.

SpaceX a lansat 1.740 de sateliți Starlink până în prezent, iar rețeaua are peste 100.000 de utilizatori în 14 țări care participă la o versiune beta publică, cu un serviciu la un preț de 99 de dolari pe lună.

Citește și: