01 nov. 2021 | 08:42

Cât câștigă românii, de la farmaciști la muncitori calificați, de la ingineri de drumuri la mecanici: salariile în România

ACTUALITATE
Cât câștigă românii, de la farmaciști la muncitori calificați, de la ingineri de drumuri la mecanici: salariile în România

Salariile din România, au mai crescut un pic în ultimul an, dar asta nu înseamnă că se lăfăie prea mulți români. În cazul în care îți cauți de lucru, ar fi bine să afli care sunt salariile pentru cele mai comune joburi de pe piața autohtonă.

Economica.net a analizat anunțurile de pe site-urile de recrutare și a agregat informațiile salariale pentru joburile care aveau atașate particularitățile financiare. În acest fel, ne putem face o opinie despre cât de dificil este traiul românilor, chiar și în cazul celor care au studii superioare în domenii foarte bine definite.

Care sunt salariile în România

Farmaciștii din România sunt ofertați cu salarii între 3700 și 4200 de lei net lunar. Muncitorii calificați primesc aproximativ 4000 lei pe lună, în timp ce inginerii de drumuri și poduri sunt cei mai privilegiați. Este se bucură de salarii între 5000 și 6500 de lei pe lună, conform anunțurilor de angajare ajunse online în ultima perioadă.

Un farmacist într-o rețea independentă se bucură de un salariu net între 3700 și 4200 de lei pe lună. Ca bonus, pe lângă salariu, este inclusă și o asigurare privată de sănătate în rețeaua Regina Maria, tichete de masă și prime trimestriale.

Pe zona de construcții, o firmă specializată în finisaje interioare angajează atât muncitori calificați, cât și necalificați. Salariul este de 4000 lei net lunar, în funcție de experiență. În plus, este asigurată cazarea, masa, transportul la muncă și contract pe perioadă nedeterminată.

Dacă ești specializat în construcții lucrări civile, nu doar că poți avea un salariu între 5000 și 6500 lei, dar ai parte și de un bonus anual de productivitate. Mecanici și electricieni pentru camioane, în funcție de cunoștințele în domeniu, se bucură de salarii între 4000 și 7000 lei, în funcție de cunoștințe. Nu în ultimul rând, un asistent de vânzări este ofertat cu 3500 de lei pe lună, într-un mall din București.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele