22 sept. 2021 | 12:15

Câștigă bani investind în muzică. Cum poți face asta

ACTUALITATE
Câștigă bani investind în muzică. Cum poți face asta

S-a găsit o metodă prin care cei adoră să asculte muzică pot câștiga. Dacă ești fan al unui artist sau doar îți place o melodie foarte mult, acum, poți să investești în ea, iar acest lucru îți va aduce un venit lunar.

În Coreea de Sud, a apărut un nou concept, potrivit căreia deținerea de melodii în scop investițional poate aduce câștiguri lunare. Pentru cei care sunt iubitori de muzică, de acum, ei pot să își susțină idolii dar să și câștige, în același timp. Conceptul este unul foarte interesant. Practic este vorba despre investiția în anumite cote de drepturi de autor asupra cântecelor.

Cum poți face bani din muzică?

Este o metodă semănătoare pieței de capital. Poți să cumperi acțiuni de la o companie care oferă dividende. Doar că aici vei primi bani din drepturi de autor. Este ca și cum, melodia ar avea acțiuni. Coreenii sunt cunoscuți pentru faptul că le place muzica foarte mult.

De exemplu, platforma pentru investiții în muzica sud-coreeană MusiCow permite acest lucru. De aici poți cumpăra anumite cote de drepturi de autor. Ea oferă posibilitatea artiștilor să își împărtășească drepturile de autor fanilor și le permite să investească în muzica lor.

Potrivit companiei, sunt două moduri de a investi în drepturi de autor. Există varianta prin care fanii pot participa la licitații, obținând astfel cote din drepturi de autor. Cealaltă posibilitate este să vinzi sau să cumperi în piață, folosind platforma.

Anual, sunt vândute 4.700 de drepturi pentru fiecare melodie. Platforma spune că se tranzacționează 400 de cântece, în acest mod. ”În medie, profitabilitatea anuală este de circa 8%. Redevențele drepturilor de autor sunt protejate până la 70 de ani după moartea compozitorului”, spune un oficial al site-ului.

Investitorii pot câștiga bani din vânzarea acestor drepturi la un preț mai mare decât cel din ofertă.  Cei mai mulți preferă să le păstreze, deoarece drepturile de autor le aduce un venit lunar.