05 nov. 2021 | 10:30

Black Friday 2021 în România: ce planuri au românii, ce vor să cumpere, conform experților

ACTUALITATE
Black Friday 2021 în România: ce planuri au românii, ce vor să cumpere, conform experților

Black Friday 2021 se apropie cu pași repezi în România. Câteva site-uri au dat deja drumul la oferte fără precedent. Cei mai mulți români așteaptă însă Black Friday 2021 la eMag, iar în ceea ce privește primele lucruri de cumpărat de pe listă, dorințele sunt clare.

IZI Data a publicat un studiu foarte interesant în această săptămână legat de obiceiurile românilor de Black Friday. La comanda celor de la Flip.ro, firma de analiză a încercat să afle ce își doresc românii să cumpere la reducere, pentru ce așteaptă un an de zile, ce oferte caută. Răspunsul simplu este telefoane.

Black Friday 2021 la eMag: care vor fi cele mai căutate produse

Fără niciun echivoc, aproximativ 3 din 10 români așteaptă reducerile de Black Friday pentru a-și cumpăra un telefon. Printre ofertele la care visează, aproximativ 65% dintre cei chestionați speră vadă prețuri mai mici cu valori între 10 și 50% cu ocazia celei mai importante perioade de discounturi din an.

Ca referință, pentru a ajunge la concluziile de mai sus, iar datele să fie de actualitate, studiul a fost realizat în luna octombrie a acestui an pe un eșantion extins de 6035 de persoane. Pe lângă afinitățile românilor vizavi de Black Friday, analiza urmărit relația românilor cu telefoanele lor și, implicit, obiceiurile de achiziție.

Ca un detaliu interesant, cei mai mulți români se gândesc să investească între 1000 și 3000 de lei pe un telefon. Aceasta este opinia majorității, 56% dintre chestionați. Decizia de achiziție, mai ales în contextul Black Friday 2021 este ghidată de dimensiunea reducerii cu care vine la înaintare noul smartphone. Cei mai mulți așteaptă până când văd un discount la produsul dorit între 10 și 50%.

Studiul a fost comandat de Flip.ro, deoarece și site-ul de telefoane second-hand și recondiționate are planificat un eveniment Black Friday în acest an. Programat în perioada 12-14 noiembrie, va include reduceri la 4000 de dispozitive.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele