10 nov. 2021 | 08:11

Bitcoin și Ether, recorduri fără precedent: niciodată nu a fost mai clar că nu dispar criptomonedele

ACTUALITATE
Bitcoin și Ether, recorduri fără precedent: niciodată nu a fost mai clar că nu dispar criptomonedele

Deși au existat din ce în ce mai multe tentative de fraudare în jurul monedelor virtuale, criptomonedele nu par să plece nicăieri. Bitcoin și Ether tocmai au depășit toate recordurile de profitabilitate.

Pe parcursul zilei de ieri, Bitcoin și Ether, moneda bazată pe blockchain-ul Ethereum, au atins cele mai mari valori de tranzacționare. Practic, s-a continuat un trend început în urmă cu câteva săptămâni, în contextul mai multor vești bune din piață care au crescut încrederea în criptomonede. Până și noul primar al orașului New York a anunțat că își va primi primele trei salarii în Bitcoin.

Bitcoin și Ether, o mină de aur

Bitcoin a atins ieri un maxim istoric în momentul în care s-a tranzacționat cu 68.524,84 dolari. În același timp, Ether a depășit pentru prima oară în istoria monedei valoarea de 4800 de dolari pe unitate. O singură criptomonedă se vindea ieri cu 4839,9 dolari.

La momentul redactării acestui material, realitatea din piață s-a mai liniștit, dar scăderile nu au fost nici pe departe semnificative. Ca idee, un Bitcoin costă acum 66.417 dolari, pe când Ether se tranzacționează cu 4.714 dolari. Per ansamblu, însă, trendul se menține îmbucurător pentru investitorii în principalele monede digitale.

Ca o posibilă explicație pentru ce s-a întâmplat de curând pe piața crypto s-ar putea să fie și inflația din mai multe piețe financiare importante ale lumii. În momentul în care se devalorizează monede importante precum dolar sau euro, acele particularități se reflectă aproape imediat într-o creștere a prețului criptomonedelor. Nu de alta, dar tot mai mulți investitori încep să cocheteze cu crypto, ca o alternativă mai sigură la gradul ridicat de volatilitate din mai multe sectoare de investiții.

Pe marginea acestui subiect, a comentat și Matthew Dibb, CEO Stack Funds în Singapore. El a insistat pe faptul că, la momentul de față, există o cerere în creștere din partea marilor investitori și chiar a unor fonduri de pensii pentru Bitcoin sau Ether.

În final, tot ieri, valoarea de piață a criptomonedelor a depășit, în premieră, pragul de 3.000 de miliarde de dolari, potrivit datelor CoinGecko.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele