24 aug. 2021 | 07:37

Bitcoin începe din nou să sperie piața de criptomonede: ce s-a mai întâmplat cu prețul, acum

ACTUALITATE
Bitcoin începe din nou să sperie piața de criptomonede: ce s-a mai întâmplat cu prețul, acum

În cazul în care ai o afinitate pentru criptomonede și ai suferit un pic în ultimele luni din cauza performanței Bitcoin, ar fi bine să ai în vedere ce s-a întâmplat cu cea mai populară monedă virtuală.

Amatorii de Bitcoin pot, din nou, cel puțin momentan, să răsufle ușurați. Prețul de tranzacționare al celei mai importante criptomonede a depășit iar pragul psihologic de 50.000 de dolari. Cel mai recent moment în care s-a mai întâmplat asta a fost în luna mai a acestui an.

Bitcoin la 50.000 de dolari, ce trebuie să știi

După câteva luni infernale pentru investitorii din piața de crypto, se pare că Bitcoin a revenit din nou la perioada de glorie. Moneda virtuală a depășit valoarea de 50.000 de dolari și se află în continuare pe un făgaș ascendent. Cu un pic de noroc, are șanse să crească în continuare până la valoarea record din acest an.

De această dată, creștere a fost stimulată, printre altele, de anunțul celor de la PayPal. Compania americană a confirmat că va extinde tranzacțiile cu criptomonede în afara SUA, o manifestare importantă de încredere în domeniul banilor virtuali. Acest anunț vine la trei luni după ce a permis astfel de achiziții pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Bitcoin a continuat în weekend trendul de apreciere din ultimele săptămâni și a depășit duminică noaptea pragul psihologic de 50.000 de dolari, conform datelor agregate de CoinDesk. La momentul redactării acestui material, a pierdut un pic din vlagă și se află la 49.263 de dolari, dar până la finalul zilei este improbabil să nu sară din nou de 50.000 de dolari per unitate.

Această evoluție vine după ce Bitcoin a atins un maxim istoric de aproape 65.000 de dolari în aprilie. De atunci, însă, prețurile s-au prăbușit la mai puțin de jumătate după ce Tesla a anunțat că nu mai acceptă plățile cu moneda virtuală, iar autoritățile chineze au introdus măsuri pentru limitarea mineritului de criptomonede.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele