Criptomonedele, mai importante ca niciodată: câte băncii au ajuns să-și țină banii în Bitcoin

Criptomonedele, mai importante ca niciodată: câte băncii au ajuns să-și țină banii în Bitcoin

Băncile investesc tot mai mult în monede virtuale. Valoarea criptomonedelor a trecut duminică un prag psihologic la care puțini se așteptau.

Pentru prima oară, de la jumătatea lunii mai valoarea lor a trecut de 2.000 de miliarde. Evoluția a fost susținută de bitcoin. Cea mai cunoscută criptomonedă  avut o valoare peste 48.000 de lei. Ether, a doua cea mai tranzacționată monedă virtuală din lume,  a atins un maxim de 3.336,78 de dolari.

Creșterea valorică a monedelor duce la investiții tot mai mari. La nivel mondial, investitori de marcă, cum sunt băncile își îndreaptă privirea tot mai mult spre monedele virtuale.

Ce bănci au trecut la criptomonede

55 dintre cele mai mari 100 de bănci din lume au investit deja în crypto sau blockchain. Barclays, Goldman Sachs și Citigroup sunt printre cei mai activi investitori din lume. Conform Cointelegraph, ei sunt urmați de JPMorgan și BNP Paribas.

Lista investițiilor multinaționalei britanice Barclays include Realblocks, o platformă tehnologică care leagă consilieri și investitori de investiții alternative. Goldman Sachs propune un furnizor de date blockchain pentru clienți internaționali. CitiGroup a investit în SETL, o tehnologie utilizată pentru a muta active și numerar.

JPMorgan, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite ale Americii, a sprijinit consenSys, o campanie de software ethereum. Grupul francez BNP Paribas lucrează cu Digital Asset. Ei dezvoltă aplicații tranzacționare și decontare în timp real utilizând contracte inteligente bazate pe limbajul de programare DAML.

Săptămâna trecută, Senatul SUA a votat în favoarea unui plan de investiții în infrastructură în valoare de 1.200 de miliarde de dolari. El propune și o serie de cerințe de raportare pentru brokerii de criptomonede. Probabil acestea vor conține  reglementări mai aspre pentru tranzacțiile cu criptomonede.

Analiștii spun că, pe termen lung vor fi foarte benefice și atrag atenția că astfel piața monedelor virtuale este luată în serios. Așadar, în viitor trebuie să ne așteptăm la investiții de amploare în criptomonede, atât la nivelu statelor Unite ale Americii cât și la nivel mondial.