31 iul. 2021 | 09:20

Bateria telefonului se descarcă repede: Ce faci să-ți reziste smartphone-ul mai mult, departe de priză

ACTUALITATE
Bateria telefonului se descarcă repede: Ce faci să-ți reziste smartphone-ul mai mult, departe de priză

Nu de puține ori, te-ai confruntat cu o situație în care autonomia telefonului tău te-a dezamăgit, te-a forțat să alergi după un încărcător. Alternativa este să monitorizezi acest subiect și să iei preventiv câteva măsuri pentru a nu rămâne cu ”rezervorul” gol.

Internetul este plin de sfaturi pentru situația în care bateria telefonului tău se descarcă foarte repede. Din fericire, există mai multe trucuri pe care ar fi bine să ți le însușești pentru a remedia această problemă în timp util. Unele sunt mai ușor de reținut, altele, mai puțin.

Cu faci să te țină bateria mai mult la telefon

Dacă ar fi să fii atent la câteva aspecte care te-ar putea salva când ești la ananghia cu autonomia gadgetului din dotare, ți-aș recomanda să începi cu monitorizarea aplicațiilor pretențioase la capitolul resurse hardware. Din acest punct de vedere, lista nu include doar Call of Duty sau PUBG, ci și Facebook, Instagram, YouTube sau Netflix. Dacă vezi că ai 20% baterie, evită clipurile video și videoconferințele, pentru a trage mai mult de fiecare procent.

De asemenea, ar fi bine să fii atent la luminozitatea excesivă a ecranului pe timp de seară. Dezactivează Wi-Fi când nu folosești funcția, deoarece căutarea permanentă de rețele cunoscute consumă curent. Fă-ți un obicei din a închide aplicațiile deschise în fundal, mai ales dacă nu le-ai folosit de mult timp. Opțiunea de localizare din configurările smartphone-ului tău Apple iPhone sau Android este de asemenea o sursă de risipă inutilă a energiei. Nu în ultimul rând, te rog frumos să nu-ți faci un obicei din a evita actualizările de software propuse de creatorii terminalului. Instalează-le regulat.

Tot la acest capitol al prevenției unor defecte, intră câteva măsuri de bună practică legate de încărcarea telefonului din dotare. Ai grijă să folosești încărcătoare în stare impecabilă, preferabil originale, cu un cablu original. Eventual, fă-ți un obicei din a-ți încărca bateria până la 90%, nu 100%, pentru a preveni uzura ei. Du-ți aparatul la 100% doar ocazional, o dată pe lună. Dacă ai un încărcător rapid, alternează utilizarea sa cu cea a unui încărcător obișnuit.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele