Cum să verifici starea bateriei din iPhone și ce să faci dacă e deteriorată

Cum să verifici starea bateriei din iPhone și ce să faci dacă e deteriorată

Dacă simți că îți încarci în permanență iPhone-ul sau ești mereu în căutare de o priză, starea bateriei telefonului tău se poate deteriora. Din fericire, Apple are câteva instrumente încorporate (cu mai multe disponibile în iOS 14.5) pentru a te informa în legătură cu starea bateriei iPhone-ului tău.

Înțelegerea modului în care funcționează bateria te poate împiedica să renunți la un telefon nou, pentru că actualul tău iPhone se descarcă repede. Poți profita la maxim de telefonul tău, tratând corect bateria și implementând câteva trucuri și sfaturi.

Iată câteva modalități de a monitoriza bateria iPhone-ului și de a-l menține funcțional ca (aproape) nou.

Cum să cauți informații despre bateria iPhone-ului tău

Mergi la „Setări” și deschide „Baterie”. Vei vedea o evidență a aplicațiilor care consumă cel mai mult. Poți urmări ultimele 24 de ore sau ultimele 10 zile.

Există, de asemenea, o secțiune numită „Battery Health”. Dă click pe acesta pentru o analiză rapidă a cât de uzată este bateria ta în prezent. Cu cât ești mai aproape de 100%, cu atât e mai bine. Apple avertizează că „o capacitate mai mică poate duce la mai puține ore de utilizare între încărcări”.

Chiar dacă ai o capacitate mai mică de 100%, telefonul poate opera în continuare la „performanță maximă”. În „Battery Health” vei vedea dacă bateria poate funcționa în continuare în mod normal sau nu. Dacă nu mai poate funcționa la parametri optimi, este posibil să observi unele dintre aceste probleme cu iPhone-ul: durate mai mari de lansare a aplicației, derulare mai lentă, atenuarea luminii de fundal, volumul redus al difuzoarelor, aplicații mai lente.

Cum să maximizezi durata de viață a bateriei iPhone

Nu e un capăt de drum dacă iPhone-ul tău are o capacitate redusă a bateriei. Apple spune că orice depășește capacitatea de 80% va permite telefonului să funcționeze ca de obicei. Iată câteva trucuri și setări diferite pe care le poți folosi pentru a încerca să-ți salvezi bateria.

În primul rând, redu luminozitatea ecranului. Activează luminozitatea automată în setările de accesibilitate, astfel încât să nu fie nevoie să te gândești la ajustare.

Apoi, folosește WiFi cât mai mult posibil. Pentru a-ți conecta telefonul la internetul wireless, este nevoie de mult mai puțină energie decât prin utilizarea datelor celulare.

Rezistă îndemnului de a-ți menține telefonul complet încărcat tot timpul. Bateria telefonului litiu-ion are doar atâtea cicluri de încărcare (aproximativ 500) înainte de a începe să se degradeze. Deci, las-o să scadă sub 100%. Dar încearcă să împiedici bateria să ajungă constant până la 0%.

Activează funcția „Optimized Battery Charging” în secțiunea Battery Health. Acest lucru va permite iPhone-ului să te învețe obiceiurile de încărcare, astfel încât să nu se supraîncarce în timp ce este conectat.

Evitați să ții smartphone-ul la mai mult de 35 de grade Celsius. Este cel mai ușor să eviți supraîncălzirea, ținându-l departe de lumina directă a soarelui. Poți să-l pui într-un buzunar, într-un rucsac sau într-o altă geantă acoperită atunci când ești în căldură.

De asemenea, trebuie să păstrezi software-ul actualizat. Acest lucru nu este doar pentru securitate, dar Apple adaugă în mod regulat îmbunătățiri ale bateriei și noi setări.

Mai mult, limitează activitatea de fundal, cum ar fi „Background App Refresh”, verificările automate ale e-mailului în aplicația Mail și serviciile de localizare. Accesează „Setări”, apoi „General”, unde vei găsi comutatorul „Background App Refresh”. Pentru setările Mail, caută „Mail”, apoi reglează opțiunile „Fetch New Data”. Pentru setările de locație, le vei găsi în secțiunea „Confidențialitate”.

Oprește notificările. Ar putea fi convenabil să primești alerte de ultimă oră, dar îți “trezește’ ecranul de start de fiecare dată și descarcă bateria. Îți poți gestiona notificările în setări.

În final, activează modul Low Power. Pentru mai multe informații despre această opțiune simplă, citește în continuare.

Ce face modul de consum redus al iPhone-ului

Modul de consum redus te ajută să economisești bateria atunci când e aproape descărcată. Dar poate ajuta și la încetinirea descărcării. Odată ce modul este activat, luminozitatea ecranului se diminuează și animațiile sunt reduse la minim, iar activitatea de fundal încetinește pentru a economisi energie. Nu vei putea utiliza AirDrop, sincronizarea iCloud, iar aplicația Mail nu va continua să verifice și să descarce e-mailuri în fundal.

Poți face acest lucru punând un buton de mod de consum redus în centrul de control (modifică setările din „Centrul de control” și apoi „Personalizează comenzile”) sau accesează setările bateriei pentru a-l porni manual. Vei vedea opțiunea de baterie descărcată sub „Baterie” în setări.

Odată ce telefonul ajunge la 20%, va apărea o notificare pentru a activa economisirea de energie. Vei primi o altă notificare la 10%.

Cum să înlocuiești bateria

Dacă este o cauză pierdută, îți poți înlocui bateria prin Apple. Dacă în secțiunea Battery Health se afișează mesajul „Sănătatea bateriei este degradată semnificativ”, vei ști că este timpul.

Dacă iPhone-ul tău este în afara garanției sau dacă nu ai AppleCare +, care acoperă durata de viață a bateriei atât timp cât plătești pentru asigurare, va trebui să scoți din buzunar până la 49 sau 69 de dolari, în funcție de modelul tău, pentru ca Apple să introducă un nou baterie. Dacă durata de viață scurtă a bateriei este singura problemă, cu o baterie înlocuită, vei simți că ai un telefon complet nou, chiar dacă ai în continuare un iPhone 6s. Și apoi, desigur, asigură-te că ai mai multă grijă de noua ta baterie decât ultima oară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: