Banii intră direct în cont: zeci de mii de români câștigă mai mult. Ministrul a făcut anunțul

Banii intră direct în cont: zeci de mii de români câștigă mai mult. Ministrul a făcut anunțul

O veste bună a venit acum înainte de finalul lunii. Vorbim de sporuri salariale pentru mai bine de 76.000 de români care se vor bucura.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a vorbit recent despre sporurile salariale pentru cei din Ministerul de Interne. Vorbim de circa 76.000 de angajați.Bode a precizat că impactul bugetar va fi de 119 milioane de lei și că nu este vorba de o majorare de salarii sau de un moft.

„Este un drept câştigat de foarte mulţi ani şi anume un spor – specialist de clasă se numeşte -, un spor care se aplică în funcţie de vechime. Pentru aproximativ 76.000 de angajaţi ai MAI nu se aplica. Nu se aplica, nu au fost bani, nu au fost prinşi în buget.”
Lucian Bode

Anunțul lui Bode a venit după ce, în ultimele două săptămâni, mai multe sindicate din Poliție au organizat proteste în care au cerut majorarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, creșterea cu 25% a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică și acordarea unui supliment salarial pentru risc medical.

Avertismente în loc de amenzi ca formă de protest

Un capitol aparte în protestul polițiștilor a fost în 11 ianuarie. Atunci, membrii sindicatului Europol au anunțat că vor da avertismente, fără amenzi, ca formă de protest.

„De zece ani suntem purtați cu zăhărelul când vine vorba de o salarizare echitabilă! Sondajul în rândul polițiștilor demonstrează că nu mai suntem dispuși să acceptăm să fim sacrificații de serviciu! PS: Din 11 ianuarie începem cu prima formă de protest. Fără bani din amenzi la bugetele locale, doar AVERTISMENTE! Din 18 ianuarie, refuzăm orele suplimentare, permanența iar activitățile specifice pandemiei, pe care nu le avem ca atribuții în fișa postului nu le mai îndeplinim. Din 25 ianuarie, intervenim doar la 112”, au anunțat cei de la sindicatul Europol, pe Facebook, la începutul lunii ianuarie.

Protestul lor a venit și după ce, la finalul anului trecut, Guvernul Cîțu a adoptat o ordonanță de urgență prin care salariile şi sporurile bugetarilor au fost înghețate la nivelul din 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: