Banii intră direct în cont: se dau până la 1.000 de lei pentru acești români. Condițiile sunt acum oficiale

Banii intră direct în cont: se dau până la 1.000 de lei pentru acești români. Condițiile sunt acum oficiale
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O veste excelentă a venit pentru români în aceste zile. Vorbim de bani în plus, dați de stat, iar condițiile de obținere sunt rezonabile.

În ședința Consiliul Local al Sectorului 1, din 28 ianuarie, a fost adoptat un proiect care prevede creșterea valorii burselor pentru elevi. A fost adoptat cu 17 voturi și 8 rețineri. Anterior, proiectul a fost modificat de către PNL și PSD. Partidele au adus amendamente de modificare la nivelul proiectului care privește creșterea sumelor de bani acordate elevilor.

Vestea bună, în urma acestui demers, e că sunt elevi care pot primi și 1.000 de lei pe lună.

De câți bani vorbim, în funcție de performanța elevilor?

Elevii care obțin rezultate la olimpiadele şi concursurile naţionale se împart în trei categorii. Cei clasați pe locul întâi primesc 1.000 de lei pe lună. Cei de pe locul doi primesc 800 de lei pe lună, iar cei clasați pe locul trei primesc 600 de lei pe lună, conform Impact.ro.

Sunt, apoi, prevăzute burse de performanţă pentru cei care se califică la loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei, unde suma e de 600 lei pe lună. Și sunt burse de performanţă pentru elevii care au obţinut rezultate la etapele naţionale ale concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv. Cei de pe locul întâi primesc 700 de lei, cei de pe locul doi primesc 650 de lei, iar cei de pe locul trei primesc 600 de lei.

Amendamentul PNL, care a vizat și bursele de merit

Conform amendamentului, în urma adoptării proiectului, elevii vor primi următoarele burse de merit:

  • pentru elevii care au obţinut media între 8,50 – 8,99 – 200 lei/lună/elev
  • pentru elevii care au obţinut media între 9,00 – 9,49 – 300 lei/lună/elev
  • pentru elevii care au obţinut media între 9,50 – 9,99 – 400 lei/lună/elev
  • pentru elevii care au obţinut media 10 – 500 lei/lună/elev
  • pentru elevii care obţinut la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor organizate de Ministerul Educaţiei locul I – 400 de lei, locul II – 350 de lei, locul III – 300 de lei
  • pentru elevii care obţinut la etapele judeţene ale competiţiilor, concursurilor cultural-artistice locul I – 400 de lei, locul II – 350, locul III – 300 de lei

S-a stabilit că valoarea bursei de studiu pentru primul semestru al anului școlar 2020 – 2021 este de 300 de lei lunar pentru fiecare elev care se încadrează în această categorie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: