Bani mulți pentru aceste pensii. Anunțul pentru românii care se bucură acum

Bani mulți pentru aceste pensii. Anunțul pentru românii care se bucură acum

S-au întâmplat câteva lucruri în fondurile de pensii private. Un anunț deosebit a venit de la BRD Pensii, dar nici NN Pensii nu e departe. Iată la ce să fii atent.

Fondul de la Pilonul II și-a majorat într-un trimestru activele în administrare cu 7,5%.

E bine de știut că NN Pensii a depășit 1 miliard de euro al deținerilor. Totodată, a investit și în eMAG, cel mai mare magazin online din România. BRD Pensii avea active de 2,73 miliarde lei la sfârșitul lunii septembrie. Vorbim de-o urcare cu 7,5% față de cele de 2,54 miliarde lei prinse în raportarea de la jumătatea anului trecut.

Totodată, BRD Pensii și-a vândut participația la Renault de 2,13 milioane lei pe care o raporta în portofoliu la 30 iunie 2020, notează Profit.ro. În top trei investiții, pentru acest fond, avem așa: Fondul Proprietatea (FP) – 104,40 milioane lei, Banca Transilvania (TLV) – 100,29 milioane lei, Romgaz Mediaș (SNG) – 62,69 milioane le.

Ce se întâmplă la NN Pensii, în comparație

NN Pensii, cel mai mare jucător al pieței locale de capital, concentrează active de 24,45 miliarde lei. O cincime dintre acestea o reprezintă investițiile în acțiuni.

Cea mai mare deținere, depășind reperul de 1 miliard de lei, este în Banca Transilvania. Compania a mai investit în Banco Santander, în 2 companii franceze în avangarda tehnologiei, dar și în Prosus (participație în echivalent 126,47 milioane lei), firma înregistrară în Olanda care controlează magazinul online eMAG.

Merită reținut și că NN Pensii se consolidează ca cel mai important investitor de la Bursa de Valori București.

Portofoliul este dominat de cele 16,79 miliarde lei concentrate în 40 de emisiuni de titluri de stat românești, și care reprezintă 68,93% din active. NN este un finanțator major și pe piața obligațiunilor municipale, cu plasamente de 61,74 miliarde lei, debalansate către titlurile emise de Primăria Municipiului București, în timp de aproximativ 719.000 de lei au mers către municipalitatea Timișoarei, mai arată sursa citată.

NN Pensii contează pe contribuții constante de la peste 1 milion de muncitori români

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: