Babylon 5 se întoarce. Producătorul serialului clasic vine cu un proiect nou

Babylon 5 se întoarce. Producătorul serialului clasic vine cu un proiect nou

Serialul științifico-fantastic din anii ’90 revine după o absență de 23 de ani. Producătorul Michael Straczynski este foarte atașat de acest proiect și vrea să îl aducă în atenția publicului.

Producția Babylon 5 a fost comandată de Warner Bros, ca parte a unui acord între Warner Bros. TV și Studio JMS. Seria nu vrea să fie o continuare a celei precedente. Ea va fi o reecranizare a îndrăgitului serial.

Babylon 5 este un serial SF american creat și produs de către J. Michael Straczynski. Acesta se concentrează pe stația spațială Babylon 5, locul  în care se întâlnesc politica, diplomația și conflictul la sfârșitul anilor 2250 și la începutul anilor 2260. Serialul produs între 1993 și 1998 se deosebește de alte seriale de televiziune din acea vreme prin utilizarea aproape exclusivă a graficii pe calculator pentru efectele speciale.

Povestea îndrăgitului serial Babylon 5

Seria a avut cinci sezoane și șapte filme pentru televiziune. Povestea este amplasată în viitor, unde omenirea a ajuns și a găsit o mulțime de civilizații extraterestre. Babylon 5 l-a urmărit pe ofițerul Earthforce John Sheridan în timp ce preia comanda stației Babylon 5. Universul Babylon 5 se confruntă cu numeroase conflicte care se desfășoară la o scală interstelară. Stația Babylon 5 pare să fie construită cu scopul de a proteja pacea prin intermediul diplomației. Aceasta este descrisă ca fiind ”ultima speranță de pace” sau ”ultima speranță pentru victorie”. Serialul sugerează că sfârșitul acestor războaie nu reprezintă și sfârșitul războiului însuși. Evenimente arătate sute de ani, în viitorul serialului, descriu războaie care vor aduce din nou rasa umană în pragul dezastrului. Se demonstrează astfel că omenirea nu se va schimba. Totuși, ea va reuși să se ridice de fiecare dată.

Nu se știu detalii despre producție și nici dacă actorii originali vor lua parte la ea. Seria a fost îndrăgită pentru comploturile sale întunecate. Pe măsură ce serialul s-a dezvoltat, producătorul a găsit diverse modalități de a trata și analiza teme relevante pentru numeroase chestiuni sociale.

Citește și: