Avertismentul experților: există în telefonul tău și-ți afectează grav sănătatea

Avertismentul experților: există în telefonul tău și-ți afectează grav sănătatea

Există un lucru în telefonul tău care-ți afectează grav sănătatea. Iată ce spun specialiștii, ca să știi la ce să fii atent.

Oamenii de știință de la Universitatea Ebraică din Ierusalim trag un semnal de alarmă umanității. Ei avertizează că riscul tot mai mare de poluare cu plumb determină ca acest produs toxic să ajungă în oasele noastre.

Echipa de cercetători a anunțat, în urma unui studiu, că efectele nocive ale metalelor din dispozitivele electronice, baterii sau panouri solare pot afecta grav sănătatea populației.

Plumbul din telefonul tău e nociv pentru tine

Experții au atras atenția asupra faptului că industrializarea din lumea de astăzi are un impact direct negativ asupra a ceea se întâmplă în corpul uman, chiar dacă mulți dintre oameni nu cred că suntem expuși direct acestor poluanți, potrivit Independent, citat de Ziare.com.

Cercetătorii au examinat rămășițele umane dintr-un cimitir din centrul Italiei, care a fost folosit timp de 12.000 de ani. Ei au descoperit, că odată cu începerea și creșterea producției mondiale de plumb, la fel s-a mărit și rata de absorbție a plumbului la oameni.

Oamenii de știință au comunicat faptul că studiul lor asupra efectelor toxice ale poluării cu metale are implicații majore asupra sănătății publice. Acest lucru având în vedere creșterea prognozată a producției de plumb și a altor metale, substanțe care se regăsesc în dispozitivele electronice, baterii, panouri solare și turbine eoliene.

Un mare impuls al producției de plumb s-a produs în urmă cu 2.500 de ani, odată cu apariția monedelor și atingând apogeul în perioada romană. Apoi, în Evul Mediu, procesul a fost din nou în creștere.

Stdiul arată că expunerea la plumbul toxic la oameni, în special la copii, are loc prin dietă, poluarea aerului și a solului. Însă, un mare pericol vine și de la ”cererea tot mai mare de metale folosite la fabricarea dispozitivelor electronice”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: