Google Pixel 5a, oficial: cât de bun este cel mai nou și mai ieftin telefon de la Google

Google Pixel 5a, oficial: cât de bun este cel mai nou și mai ieftin telefon de la Google

Săptămâna aceasta, gigantul tech Google a lansat noul său smartphone, Pixel 5a 5G. Telefonul reprezintă un update al modelului Pixel 4a cu 5G, de anul trecut.

Noul smartphone de la Google e ideal pentru utilizatorii care nu sunt neapărat pretențioși în privința aspectului exterior, dar își doresc un dispozitiv rezistent în condiții vitrege.

Noul Pixel 5a 5G vine cu o carcasă unibody, neagră cu un ușor accent de verde, care la prima vedere nu este tocmai atrăgătoare și competitivă cu ultimele modele lansate pe piață de concurență.

Pixel 5a 5G – un telefon foarte rezistent la praf și apă

Are, însă, anumite avantaje, ideale pentru utilizatorii care nu pun neapărat preț pe aspect.

Noul Pixel 5a 5G este foarte rezistent. Rezistă extrem de bine la praf și apă, spune gigantul Google.

Cu toate acestea, designul este în mare măsură identic cu cel al Pixel 4a cu 5G.

Pixel 5a are un ecran OLED ceva mai mare de 6,34 inci, cu rezoluție 2400×1080, dar se bazează în continuare tot pe 60Hz.

De asemenea, Google nu a adus nicio actualizare nici în privința elementelor interne. Camerele sunt și ele un alt element rămas neactualizat. Pe spate sunt aceleași camere principale de 12MP f1.7 și 16MP f2.2 cu ultrasunete, iar pe partea din față este o cameră f2.0 de 8MP.

Poate că cea mai mare diferență dintre Pixel 4a cu 5G și Pixel 5a este bateria. În timp ce 4a avea o baterie de 3885mAh, Pixel 5a are o baterie de 4680mAh.

Important de menționat, pentru eventualii viitori cumpărători, este faptul că încă nu există încărcare wireless, iar încărcarea se face în continuare cu încărcătorul rapid de 18W.

În afară de aceste mici modificări, Pixel 5a cu 5G este practic identic cu Pixel 4a cu 5G.

Pixel 5a cu 5G este disponibil pentru precomandă în Statele Unite ale Americii și Japonia, începând de săptămâna aceasta, prin Google Store.

În Statele Unite ale Americii, telefonul are un preț de 449 de dolari.

O altă informație esențială este aceea că livrarea telefonului către cumpărători va începe pe 26 august.