Audi, lovită de criza semiconductorilor: ce se întâmplă cu producția

Audi, lovită de criza semiconductorilor: ce se întâmplă cu producția

Producția mai multor modele cheie a fost puternic afectată de lipsa semiconductorilor.

Audi construiește mai puține vehicule la fabricile sale germane, deoarece criza semiconductoarelor continuă să creeze probleme industriei și în al patrulea trimestru.

Pierderile de producție la fabricile sale din Ingolstadt și Neckarsulm vor continua, a declarat Audi.

La Ingolstadt, tura de seară a fost anulată săptămâna aceasta pe linia de asamblare 1, care produce modelele A4 și A5, precum și pe linia de asamblare 2, care este responsabilă pentru modelele A3, A4 și A5.

Săptămâna trecută nu a existat nicio producție pe această linie în timpul schimbului de dimineață.

Linia de asamblare 3 Ingolstadt, care construiește modelele A3 și Q2, produce, de asemenea, doar în tura de dimineață, fără tură de seară sau tură permanentă de noapte.

Situația este ceva mai bună la Neckarsulm, unde, potrivit purtătorului de cuvânt Audi, producția este doar pe un singur schimb pe linia C, responsabilă pentru modelele A6 și A7.

Nu se vede sfârșitul acestei crize

Modelele R8 și e-Tron GT continuă să iasă de pe linia de producție la uzina Boellinger Hoefe din Neckarsulm fără probleme.

Din cauza crizei semiconductoarelor, producătorilor auto germani le lipsesc componente importante pentru vehiculele noi, iar situația este de așteptat să se atenueze abia la jumătatea anului viitor.

Daimler și BMW, concurenții Audi în segmentul premium, livrează, de asemenea, semnificativ mai puține mașini în acest an decât în ​​anii precedenți. Nici aici centralele nu funcționează la capacitate maximă.

Săptămâna trecută, Volkswagen a fost nevoită să oprească producția de vehicule electrice pentru o săptămână din cauza penuriei de cip care a afectat fabricarea unor unități de control importante.

Ford a mai spus că pierderile de producție vor continua în Europa din cauza penuriei de semiconductori, trei din cele patru fabrici auto raportând opriri sau încetiniri.

O analiză recentă a estimat că Ford a pierdut producția a  375.000 de unități.

Citește și: