Audi gândește în perspectivă: ce pregătesc nemții în următorii patru ani

Audi gândește în perspectivă: ce pregătesc nemții în următorii patru ani

Audi știe ce are de făcut atunci când vine vorba de lansarea viitoarelor modele electrice și renunțarea la motorizările clasice.

Cu alte cuvinte, în 2026, Audi va lansa ultimul vehicul cu motor pe benzină și diesel.

Lista lansărilor Audi pentru intervalul 2021 – 2025 cuprinde două noi modele electrice cunoscute deja, mai multe face-lifturi, dar și o serie nouă, despre care șeful mărcii, Marcus Duesmann, a spus că nu va mai purta nici litera A, nici Q.

Anul acesta, Audi mai are de lansat versiuni sportive ale noului A3. De asemenea, va fi prezentat și face-liftul lui A8, limuzina fanion a mărcii. Se încheie astfel un an plin de noutăți, între care două modele electrice importante, e-tron GT și Q4 e-tron.

Audi își va dezvolta linia de mașini electrice

Anul viitor, vom asista la apariția primul SUV electric Q6 e-tron, un model care va fi creat pe aceeași platformă PPE dezvoltată împreună cu colegii de la Porsche. Pe lângă acesta, va mai fi lansat și un nou SUV, de mari dimensiuni, care va deveni noul vârf de gamă. În același timp, actualul Q8 va trece printr-un face-lift, la fel și A6 și A7.

Noutățile și inovațiile sunt păstrate pentru perioada 20224-2025. Direcția și viziunea brandului german a fost dezvăluit prin conceptele  Skysphere și Grandsphere, prezentate anul acesta. Mai mult, Audi va introduce noi automobile de serie. Despre Grandsphere, o limuzină cu trăsături de avion privat, s-a spus că va înlocui A8, în 2024 – 2025. În același timp, Skysphere, care este un roadster de lux, ar putea sta la originea unui model complet nou în gamă.

Cele două fac parte din proiectul Artemis, pe care Audi îl derulează cu scopul de a-și dezvoltata capacitatea de producere a vehiculelor electrice. Nu în ultimul rând, anul 2025 ar  putea aduce un nou model de mici dimensiuni, care va fi prefațat de conceptul Urbansphere.

Citește și: