Criza continuă: Audi nevoită să recurgă la măsuri drastice

Criza continuă: Audi nevoită să recurgă la măsuri drastice

Producția cu program scurt era inițial programată să se încheie vinerea trecută.

Cu toate acestea, Audi este nevoită să extindă această perioadă de încetinire a producției din cauza lipsei de aprovizionare cu semiconductori. De altfel, majoritatea liniilor de asamblare din fabricile sale din Ingolstadt și Neckarsulm din Germania sunt oprite săptămâna aceasta.

Planul de lucru de scurtă durată, care inițial era programat să se încheie vinerea trecută, a fost prelungit, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei.

În Ingolstadt, linia de asamblare pentru crossover-ul Q2 și mașina compactă A3 se va opri complet săptămâna viitoare, asta în timp ce săptămâna trecută nu a existat nicio producție pe linie.

Celelalte două linii, pe care sunt construite A3, A4 și A5, rulează cel puțin câteva zile, dar numai într-o singură tură: una de luni până joi în schimbul unu, iar cealaltă de marți până joi în tura de noapte.

Producția a fost limitată

Producția modelelor A4 și A5 se va opri și în Neckarsulm săptămâna aceasta. Modelele A6, A7 și A8 vor fi produse de luni până joi, dar A6 și A7 vor fi produse doar într-o singură tură fiecare.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a site-ului Neckarsulm, situația generală este oarecum mai bună decât în ​​săptămâna precedentă.

Practic, în urmă cu șapte zile, producția modelelor A4, A5, A6 și A7 a fost complet suspendată, în timp ce A8 a fost produs într-un singur schimb.

Încă nu există restricții la fabrica Böllinger Höfe, unde sunt construite mașinile sport de lux R8 și e-tron GT. Din fericire, pentru moment, producția continuă la fel de normal acolo.

Din păcate pentru industria auto, deficitul de cipuri continuă să o afecteze.

Skoda a început, de asemenea, o reducere a producției pentru o perioadă de două săptămâni, deoarece marca cehă se confruntă cu lipsa globală de cipuri și alte componente.

Citește și: