Au făcut asta pe WhatsApp și au devenit milionari: cazul incredibil în care s-a băgat până și Google

Au făcut asta pe WhatsApp și au devenit milionari: cazul incredibil în care s-a băgat până și Google

WhatsApp e acum în centrul unui scandal global din cauza unor schimbări. Și acesta poate umbri povești de succes, cum e cea de acum care a atras zeci de milioane de dolari.

Vorbim acum de-o investiție de 40 milioane de dolari. Runda aceasta de finanțare a fost condusă de Google și alți investitori, iar banii îi primește o afacere care în urmă cu șase ani a început ca un grup de WhatsApp. E vorba de un startup indian specializat în livrări rapide.

Dunzoa anunțat, pe 19 ianuarie, că a finalizat runda de investiții de 40 de milioane de dolari, condusă de Google. La aceastea au mai participat și fondurile de investiții Lightbox, Evolvence, Hana Financial Investment, LGT Lightstone Aspada și Alteria. Dar Google nu e la prima investiție. O face, pentru acest startup, încă din 2017.

Nebunia de pe WhatsApp, finanțată dintr-un fond masiv al Google

Demersul acesta pornit de la un grup de WhatsApp a atras acum atenția și are șanse să crească și mai mult în perioada următoare. Din partea Google, finanțarea este asigurată dintr-un fond de 10 miliarde de dolari, conform Reuters. Acesta a fost deschis de companie pentru digitalizarea afacerilor din India.

Dunzo a fost înființat în anul 2014 de patru antreprenori indieni: Kabeer Biswas, Ankur Agarwal, Dalvir Suri și Mukund Jha. Afacerea a început ca grup pe WhatsApp prin intermediul căruia membrii au format o comunitate locală deservită de curieri.

Din 2015, serviciul a căpătat entitate juridică și a lansat aplicație. Din 2016, a obținut investiții totale de 120 de milioane de dolari.

„Finanțarea acum vine pe fondul unui an cu o creștere susținută, în timpul pandemiei. Pe măsură ce orașele se redeschid, [Dunzo] continuă să crească pe toate nivelurile”, a afirmat compania într-un comunicat de presă. „Pe măsură ce comercianții îmbrățișează mediul digital, Dunzo ajută afacerile mici în procesul lor de digitalizare”, a afirmat Caesar Sengupta, vicepreședinte Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: