Arrival se gândește la taximetriști: ce urmează să lanseze producătorul auto

Arrival se gândește la taximetriști: ce urmează să lanseze producătorul auto

Design a fost optimizat cu ajutorul șoferilor de la Uber pentru a asigura o experiență mai confortabilă.

Start-up-ul de vehicule electrice, cu sediul în Marea Britanie, Arrival, a arătat  modelul de minivan al mașinii sale planificate, destinat șoferilor de taxiuri. Designul mașinii a fost optimizat cu ajutorul șoferilor de la Uber pentru a asigura o experiență mai confortabilă atât pentru șofer, cât și pentru călători, a spus Arrival.

Modelul prototip rezultat este „accesibil, durabil și grozav de privit”, a declarat Tom Elvidge, șeful platformelor de vehicule la Arrival.

Ecranul de infotainment din centrul tabloului de bord concentrează comenzile mașinii ca la modelele Tesla pentru a reduce butoanele fizice. Șoferul stă mai sus decât într-o mașină obișnuită pentru a avea o vedere mai bună, a spus compania.

Uber s-a angajat să treacă în Londra pe electric până în 2025, ceea ce înseamnă că șoferii Uber trebuie să treacă la mașini alimentate cu baterii. De asemenea, a promis că 50% din toate călătoriile vor fi electrice în șase orașe europene suplimentare, inclusiv Berlin, Bruxelles, Amsterdam, Paris și Madrid.

Compania nu duce lipsă de comenzi

Arrival are o comandă pentru 10.000 de camionete pentru United Parcel Service sau UPS cu opțiunea pentru încă 10.000. UPS deține, de altfel și o participație la Arrival.

Arrival va construi vehicule în „microfabrici” la scară mai mică, cu module asamblate în mare parte în afara amplasamentului și reunite în micro uzine.

Primele două din Rock Hill, Carolina de Sud, în SUA și Bicester, Anglia, vor începe producția în al doilea și, respectiv, al treilea trimestru din 2022, a spus Arrival. O a treia microfabrică din Charlotte, Carolina de Nord, este de așteptat să înceapă producția în al patrulea trimestru al anului 2022.

Mașina urmează să fie pusă în vânzare în 2023, ceea ce înseamnă că trebuie dezvoltată într-un ritm rapid. Compania a spus că prototipul său „alfa” a fost construit în șase luni.

Citește și: