Arrival, compania care inovează transportul public: ce prototip tocmai a dezvăluit

Arrival, compania care inovează transportul public: ce prototip tocmai a dezvăluit

Producătorul britanic de furgonete și autobuze electrice Arrival a dezvăluit un nou prototip de autobuz electric pe care speră să îl producă anul viitor pentru a fi vândut la prețul unui autobuz diesel convențional.

Autobuzul de pre-producție va începe să circule pe drumuri în următoarele câteva săptămâni, iar producția de serie urmează să înceapă la o fabrică din statul american Carolina de Sud în al doilea trimestru.

Președintele companiei Avinash Rugoobur a evidențiat faptul că, pentru că bateriile sunt în podea – unele autobuze electrice le plasează în tavan – autobuzul are un luminator pe lungimea vehiculului. Autobuzul este, de asemenea, aproape de sol pentru ca pasagerii să poată avea un acces ușor.

Compania folosește panouri de caroserie din plastic compozit ușoare, dar durabile, mai degrabă decât oțel sau aluminiu, pentru a reduce costurile de producție.

Sistemul Arrival monitorizează fiecare componentă a vehiculului în timp real și poate actualiza software-ul asociat cu oricare dintre ele fără fir, a spus Rugoobur.

„Cunoașterea și înțelegerea modului în care vehiculul funcționează în timp real și posibilitatea de a optimiza acest lucru reduce și mai mult costurile flotei”, a spus el. „Toate acestea într-un autobuz care este mai ieftin decât orice alt autobuz electric sau pe motorină.”

Autobuzele electrice pentru orașe verzi

În funcție de piață, autobuzele electrice pot costa cu până la 50% mai mult decât un echivalent diesel.

Autobuzele prototip anterioare ale Arrival au fost deja supuse unor teste cu First Bus, unul dintre cei mai mari operatori de autobuze din Marea Britanie.

Arrival spune că aproximativ 12% din cele 64.000 de vehicule pentru care are în prezent comenzi sau scrisori de intenție neobligatorii sunt autobuze. Fabrica sa din Carolina de Sud ar trebui să aibă o capacitate de producție anuală de 1.000 de unități, iar directorii spun că vor să crească numărul uzinelor în curând.

Piața autobuzelor electrice se încălzește pe măsură ce țările, statele și orașele împing către transportul cu emisii zero.

Citește și: