21 sept. 2021 | 15:15

Armele de foc vor fi actualizate cu un dispozitiv performant. Gadgetul care te ajută să tragi după colț

ACTUALITATE
Armele de foc vor fi actualizate cu un dispozitiv performant. Gadgetul care te ajută să tragi după colț

În 9 septembrie, compania israeliană de apărare a lansat ARCAS.  Dispozitivul urmează să fie atașat la pușca tradițională.

Această nouă tehnologie include un afișaj AR și este proiectat pentru a fi atașat la o pușcă, cum este carabina M4. Dispozitivul este o combinație între un  sistem de operare și un ecran de realitate augumentată. Dacă acesta își va dovedi utilitatea, în viitor, soldații nu doar vor trage armele ci vor primi, în paralel, și informații menite să îi ajute în asalt.

ARCAS este un dispozitiv performant cu care armele vor fi adaptate. Cu acesta, clasica armă se va transforma într-un mic centru de tehnologie, bogat în senzori. Elbit își propune să îl comercializeze pentru forțele de operațiuni speciale Aceștia sunt obișnuiți să se antreneze cu echipamente specializate. De asemenea, va fi potrivit și pentru infanteria obișnuită, care are nevoie de arme foarte simple.

Cu ce caracteristici vine dispozitivul?

Dispozitivul are caracteristici care ajută soldatul să tragă mai precis, el măsoară distanța și corecția balistică automată. De asemenea, ARCAS poate detecta de unde vin focurile ostile și poate informa utilizatorul despre orice mișcare văzută de camerele sale video. Aceste caracteristici permit soldatului să țintească printr-o cameră conectată la un afișaj și se poate trage de după colț.

Alte caracteristici ale sale mai sunt înlocuirea radiourilor și a tabletelor purtate, de obicei, în luptă. Dispozitivul are asistență de navigație și o hartă de rute care se desfășoară pe display. Sunt funcționalități care pot fi comparate cu cele de la jocurile video, cum sunt identificarea prietenului sau a dușmanului. ARCAS mai poate să te informeze cu privire la stocul de muniție. Astfel, nu vei rămâne niciodată în deficit.

Viziunea producătorilor este foarte îndrăzneață. Dacă acesta va fi folosit în realitate armele vor fi foarte performante. Practic vor fi dotate cu un computer și cameră interioară alimentată de o baterie. Toate acestea fi proiectate să se potrivească armelor existente, la ora actuală. Ea are senzori care detectează căldură și lumină. Unele versiuni pot fi conectate și la alte arme permițând astfel partajarea informațiilor prin Wifi sau Bluetooth.