08 oct. 2021 | 10:10

Apple te ajută să-ți manifești nemulțumirea față de aplicațiile care te mint sau te fură: ce s-a schimbat

ACTUALITATE
Apple te ajută să-ți manifești nemulțumirea față de aplicațiile care te mint sau te fură: ce s-a schimbat

În cazul în care instalezi o aplicație pe telefon și ești nemulțumit de ea sau simți că ai fost înșelat, de acum înainte, poți să faci ceva în legătură cu asta într-o manieră mai ușoară, mai ales dacă ai iPhone.

Atât în Apple AppStore, cât și pe Google Play, există o serie stufoasă de aplicații înșelătoare, malițioase, care te taxează fără să-ți dai neapărat seama. Problema este că numărul respectivelor aplicații problematice a explodat în ultimii ani, iar atât Apple, cât și Google, nu au găsit un mecanism foarte eficient în a soluționa problema. Din fericire, cel puțin când vine vorba de gigantul din Cupertino, se pare că lucrurile s-au simplificat semnificativ pentru utilizatorii dezamăgiți sau chiar înșelați de o aplicație frauduloasă sau un joc.

Ce s-a schimbat în AppStore: noile reguli de la Apple

Odată cu tranziția la iOS 15, conform informațiilor obținute de The Verge, Apple a început să permită utilizatorilor să raporteze o fraudă sau înșelăciune pentru aplicații gratuite, aplicații contra cost, microtranzacții sau achiziții in-app. Singura regulă pentru a iniția o astfel de procedură este să fi instalat aplicația pe care o raportezi. Cu alte cuvinte, nu te poți plânge de ceva ce nu ai testat.

Ai putut dintotdeauna să ”Raportezi o problemă”(Report a problem) cu o aplicație, dar acum ai opțiuni dedicate pentru fraudă și înșelăciune un pic mai clare decât formularea abstractă din trecut – ”Raportează o activitate suspectă” (Report suspicious activity), Raportează o problemă de calitate (Report a quality issue) sau Cere banii înapoi (Request a refund). În plus, în trecut, erai nevoit să fi efectuat o achiziție in-app pentru a evidenția o fraudă sau o înșelăciune, dar nu mai este cazul acum.

Informațiile suplimentarea pe marginea acestei funcționalități au ajuns online încă din luna iunie a acestui an, când Apple a publicat noul regulament pentru dezvoltatorii care publică aplicații în AppStore, conform TechCrunch.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele