Apple cere angajaților să spună dacă sunt vaccinați. De ce se întâmplă asta

Apple cere angajaților să spună dacă sunt vaccinați. De ce se întâmplă asta

Angajații Apple, din Statele Unite, trebuie să dea declarații până la jumătatea lunii septembrie. Inițial, declarația a fost solicitată doar celor din California, Washington și New York.

În contextul actual în care ne aflăm, companiile își fac propriile strategii cu privire la modul de gestionare a situației. Politica de vaccinare este diferită de la o societate la alta, în funcție de natura și modul lor de a privi lucrurile. Apple a solicitat tuturor angajaților din Statele Unite să raporteze statutul lor de vaccinare. Potrivit unui raport al Bloomberg, ei cer acest raport atât angajaților care lucrează de la distanță și celor de la birou.

Într-o notă, Apple a spus că angajații ar trebui să-și raporteze ”în mod voluntar” starea. Dar, totuși ei trebuie să se încadreze până în data de 17 septembrie. Compania urmează să utilizeze datele pentru a respecta informarea și protocoalele privitoare la COVID-19. Deci, rapoartele sunt solicitate în scopul unor analize statistice.

De ce adună Apple aceste date cu privire la vaccinare?

” Obiectivul nostru principal este să menținem sănătoși membrii echipei noastre, prietenii, familiile lor și întreaga noastră comunitate”, declară Apple în nota distribuită angajaților.

Inițial, au declarat că acestea vor fi confidențiale și sigure. Apoi, tot ei au mai adăugat că informațiile cu privire la  vaccinare ar putea fi utilizate într-o ”manieră identificabilă” în viitor.

„Este posibil ca starea dvs. de vaccinare să poată fi utilizată într-o manieră identificabilă, împreună cu alte informații despre mediul dvs. general de lucru, cum ar fi locația clădirii, dacă stabilim, sau dacă este necesar, aceste informații sunt pentru a asigura o mediu de lucru sănătos și sigur ”, a spus Apple în memo. Compania vrea să scoată în evidență faptul că, acest sondaj este făcut în favoarea angajaților pentru a stabilii un mediu de lucru sănătos.

Deși cere angajaților acest raport, Apple nu le impune vaccinarea obligatorie. Multe companii, cum sunt Facebook și Google au impus deja angajaților să se vaccineze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: