Facebook face o actualizare importantă: ce nu vei mai vedea pe platforma de socializare

Facebook face o actualizare importantă: ce nu vei mai vedea pe platforma de socializare

Facebook va reduce conținutul politic din News Feed. Această actualizare vine în urma testelor efectuate în SUA, Canada, Brazilia și Indonezia la începutul acestui an, unde Facebook a limitat conținutul politic. Compania intenționează să extindă testele în Costa Rica, Suedia, Spania și Irlanda.

„Aceste schimbări vin ca răspuns la feedback-ul comun din partea comunității noastre”, a declarat un purtător de cuvânt Facebook pentru Engadget. „Realizăm cercetări cu utilizatorii, pentru a afla ce părți ale Facebook funcționează bine pentru ei și pentru a colecta feedback despre ceea ce am putea face mai bine. Una dintre subiectele pe care le-am auzit cel mai des este că unii oameni simt că există prea mult conținut politic în fluxurile lor de știri. Sperăm că aceste modificări vor aborda eficient acest feedback”.

Facebook vrea să combată dezinformarea

Ca urmare, compania extinde câteva teste legate de semnale de implicare. „În același timp, punem un accent mai mare pe semnalele noi, cum ar fi probabilitatea ca oamenii să ne ofere feedback negativ cu privire la postările despre subiecte politice și evenimente curente atunci când clasăm aceste tipuri de postări în News”, a scris Facebook într-o postare.

Modificările ar putea reduce nivelul de dezinformare pe Facebook, dacă algoritmii sunt capabili să detecteze și să sublinieze în mod eficient tot conținutul politic. Este posibil ca campaniile politice să fie nevoite să își regândească strategiile cu privire la modul de a ajunge la alegători. Pe de altă parte, mișcarea ar putea fi o lovitură pentru organizațiile de știri, în special pentru cele axate pe politică, având în vedere volumul de trafic pe care Facebook îl poate conduce către site-uri web.

Schimbarea ar putea, de asemenea, face din platforma de socializare un loc mai puțin ostil pentru utilizatori. Utilizatorii se pot aprinde destul de rapid în discuțiile politice, ceea ce ar putea să-i deranjeze pe cei care folosesc serviciul în mare măsură pentru a păstra legătura cu cei dragi și a împărtăși poze cu apropiații.

„Am aflat că aceste modificări vor afecta mai mult conținutul știrilor și că editorii ar putea avea un impact diferit asupra traficului lor”, a spus Facebook. „Știind acest lucru, planificăm o lansare treptată și metodică pentru aceste teste, dar vom anunța noi extinderi în lunile următoare”.

Modificările urmează alte mișcări pe care Facebook le-a lansat, pentru a face conținutul politic mai puțin vizibil. Platforma de social media a încetat să mai recomande grupuri civice și politice utilizatorilor la începutul acestui an, după ce a întrerupt temporar aceste recomandări înainte de alegerile din SUA din 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: