14 apr. 2021 | 10:30

Aplicația de agățat pentru generația TikTok vine de la Facebook: cum diferă de toate celelalte

ACTUALITATE
Aplicația de agățat pentru generația TikTok vine de la Facebook: cum diferă de toate celelalte

Ai patru minute să impresionezi persoana de la capătul firului, dacă nu, treci mai departe. Aceasta este premisa noii aplicații Sparked de la Facebook.

Aparent, se pot întâmpla multe în patru minute, conform celor de la Facebook. Împrumutând ideea de speed-dating (întâlniri viteză), aplicația merge de la premisa că, dacă poate exista o scânteie între doi oameni după doar câteva momente de interacțiune virtuală. 

Pentru că nu contează cine ești, cu ce te ocupi, unde locuiești sau câți ani ai, Sparked nu este o aplicație construită în jurul profilurilor publice sau a swiping-ului introdus de Tinder în urmă cu aproape 10 ani. În schimb, progrămelul este un serviciu de videoconferință în care apelurile video se încheie automat în patru minute.

Sparked este proiectul diviziei New Product Experimentation (NPE) din cadrul Facebook. Dacă premisa ți se pare incredibil de originală, te înșeli. Are mai multe elemente în comun cu Chatroulette, o aplicație care a devenit între timp sinonimă cu videochatul.

Pe de altă parte, o aplicație care pune accent pe video în interacțiunea dintre doi oameni este perfectă pentru pandemie, când foarte mulți continuă să stea în izolare, forțați de circumstanțe sau de bună voie. În cazul în care cele patru minute vă încântă pe amândoi suficient de mult, puteți opta pentru declanșarea unei întâlniri virtuale de 10 minute prin intermediul aceleiași aplicații. Dacă ați bifat și acel pas cu succes, ține de voi să faceți schimb de date de contact, altfel, va deveni imposibil să vă reîntâlniți, virtual sau în lumea reală.

Conform datelor descoperite de The Verge, aplicația este complet gratuită și surprinzător de simplă, pe lângă restricțiile detaliate mai sus. Nu include profile publice, nu are un mecanism pentru expedierea de mesaje private în format text și nici funcționalitatea de swipe din Tinder. Un pic trist este faptul că ai nevoie de un cont de Facebook pentru a te autentifica in-app, chiar dacă nu va fi partajat cu partenerul de discuție.

Sparked este o aplicație web pe care o poți accesa prin intermediul browserului preferat, nu o găsești în Apple AppStore sau Google Play.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele