Aplicația care i-a adus 15 milioane de dolari în cont, pentru o zi: explicația pentru experimentul social

Aplicația care i-a adus 15 milioane de dolari în cont, pentru o zi: explicația pentru experimentul social

În preajma Crăciunului, un bărbat s-a trezit cu nu mai puțin de 15,6 milioane de dolari în contul unei aplicații de pe mobil. Pentru aproximativ o zi, a fost milionar.

Numele chinezului care a trăit aventura prin intermediul unei aplicații de mobil a fost dat publicității doar ca Long. Acesta s-a trezit cu nu mai puțin de 15,6 milioane de dolari într-o aplicație de mobil dedicată tranzacționării de acțiuni. Din câte se pare, a fost vorba de un test de sistem al platformei financiare din spatele aplicației, dar șocul a fost incredibil, iar bărbatul a făcut o serie de capturi de ecran pentru a imortaliza momentul într-o formă sau alta. Cel mai probabil, și-a dat și el seama că bucuria nu va dura foarte mult.

A devenit milionar, în prima zi de Crăciun

Pe 25 decembrie, în jurul orei 14:30, Long și-a dat seama că activele sale au crescut cu aproximativ 100 de milioane de yuani, echivalentul a aproximativ 15,6 milioane de dolari.

La scurt timp după evenimentul dramatic, Long a dat un interviu în presa locală și a explicat că obișnuiește să tranzacționeze acțiuni, dar a fost prima oară când a investit 940 de dolari prin intermediul aplicației Changjiang Securities E-Stock, progrămelul de mobil din spatele situației descrise mai sus.

Un pic șocant a fost deznodământul situației. Bărbatul a rămas fără toți banii din cont la mai puțin de 24 de ore după ce i-au fost virați în aplicație. El a pierdut inclusiv cei 940 de dolari care reprezentau investiția sa inițială.

Măcar a primit o explicație oficială pentru situația neobișnuită. Serviciul de relații cu clienții din spatele Changjiang Securities E-Stock l-a informat că întregul set de eveniment a fost consecința unui test de sistem efectuat peste weekend, iar banii au fost recuperați din contul său. Banii investiți de el îi vor fi returnați în câteva zile.

În mod previzibil, povestea bărbatului s-a viralizat pe rețelele de socializare, iar Long a devenit subiectul a numeroase glume, dar și manifestări de empatie, mulți fiind de părere că tocmai a trecut printr-un test psihologic. ”Cel puțin poate spune că a fost multimilionar odată în viață”, a scris un utilizator pe Weibo. ”Ce fel de test a fost acesta? Un test psihologic?”, a întrebat un altul.

Citește și: