Cine e Mircea Popescu, românul despre care se spunea că e milionar în Bitcoin: ar fi fost găsit mort în Costa Rica

Cine e Mircea Popescu, românul despre care se spunea că e milionar în Bitcoin: ar fi fost găsit mort în Costa Rica

Mircea Popescu e cunoscut drept unul dintre primii români investitori în Bitcoin. El ar fi fost găsit mort pe o plajă din Costa Rica.

Mircea Popescu ar fi fost găsit mort pe o plajă din Costa Rica, susțin mai surse pentru presa internațională. El ar fi murit înecat.

Informația vine de la Tuur Demeester, investitor în monede digitale şi autor al cărţii Bitcoin Reformation, a postat pe Twitter că unul dintre pionierii Bitcoin-ului, Mircea Popescu, a fost găsit mort.

Românul milionar în Bitcoin, găsit decedat?

Presa din Costa Rica scrie despre un turist străin în vârstă de 43 de ani, care a fost găsit înecat pe plaja Hermosa din provincia Puntarenas, Costa Rica. Deşi afirmă că este vorba despre un „turist polonez”, CRHoy spune că numele lui este Mircea Popescu.

Antreprenor, investitor, autor şi cercetător, Mircea Popescu a crescut în Cluj-Napoca, Transilvania, şi a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica şi Egipt. În 2008 a lansat Trilema, un blog pe probleme sociale şi personale. Începând din 2012, el scria despre Bitcoin (BTC) şi criptomonede.

„Părintele conceptului de «Bitcoin Maximalism» ar putea fi mort. Dacă ştirea se dovedeşte a fi adevărată, o mulţime de Bitcoini ar putea fi pierduţi pentru totdeauna, iar piaţa ar putea primi o lovitură serioasă”, spune și John Carvalho, gazda unui podcast celebru pe Bitcoin.

În aprilie 2012, el a fondat unul dintre primele servicii de tranzacţionare prietenoase Bitcoin, MPEx. Serviciul a fost investigat de SEC din SUA. În 2014 a plătit toate facturile non-profit din spatele sistemului de operare OpenBSD pentru a aduce un omagiu contribuabililor săi pentru „abordarea de securitate limitată”.

Despre Mircea Popescu se spunea că e singura persoană care deţine un milion de Bitcoin (BTC), dar o astfel de informație nu poate fi probată și nici nu pare foarte credibilă. Mai ales că, între timp, moda criptomonedelor a prins în rândul mai multor investitori mari, mai ales cei de pe Wall Street.

Raportat la valorea Bitcoin de astăzi, ar rezulta că Mircea Popescu deținea nu mai puțin de 34 de miliarde de dolari.