Anunțul surpriză făcut chiar acum de Minister: sunt vizați zeci de mii de profesori din România

Anunțul surpriză făcut chiar acum de Minister: sunt vizați zeci de mii de profesori din România
Sursa foto: George Călin / Inquam Photos

Ministerul Sănătății tocmai a anunțat necesarul de doze de vaccin, defalcat pe categorii de vârstă și județe, pentru imunizarea profesorilor din România.

Pentru a vaccina profesorii din România, Ministerul Sănătății susține că are nevoie de 60.000 de doze de vaccin anti-Covid-19.

Concret, pentru cadrele didactice cu vârstă sub 55 de ani, este nevoie de 44.324 de doze de vaccin. Pentru profesorii cu vârsta peste 55 de ani, este nevoie de un necesar de 15.622 de doze.

Ministerul a transmis joi aceste date către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), pentru că autoritățile sanitare să demareze cât mai repede campania de vaccinare prioritară a angajaților din sistemul de învățământ din România.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, susține că autoritățile încearcă să pună în practică vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ – tot personalul din creșe, grădinițe, școli, universități etc.

„Această etapă va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare, este, repet, un scenariu care nu este definitivat. Foarte probabil locația în care se va face vaccinarea cu echipe mobile este cea a corpului didactic unde se asigură vaccinarea personalului din învățământul preuniversitar și respectiv în cadrul universităților.”
Valeriu Gheorghiță

Într-o intervenție anterioară, șeful CNCAV declarase că această campanie pentru vaccinarea prioritară a profesorilor ar putea începe de la 1 martie.

Peste 1.000 de cazuri de coronavirus, în școlile din România

Autoritățile consideră prioritară vaccinarea cadrelor didactice. În școli au început să apară deja sute de cazuri de infectare. Conform bilanțului oficial, valabil în perioada 8-17 februarie la ora 16.00, 600 de elevi și 472 de angajați din școli și grădinițe au fost depistați ca fiind infectați cu Sars-CoV-2.

Din cauza infecțiilor, au apărut și primele cazuri în care elevii, deși se întorseseră în bănci în data de 8 februarie, au fost nevoiți să revină la școala online, activitatea claselor lor fiind suspendată.

Etichete: