Anunțul dimineții pentru elevi și profesori. Ministrul Educației spune totul despre profesorii nevaccinați

Anunțul dimineții pentru elevi și profesori. Ministrul Educației spune totul despre profesorii nevaccinați

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț pentru profesorii care se plâng că sunt trimiși la școală nevaccinați. Acest lucru se întâmplă din cauza amânării etapei de vaccinare din România.

Așadar, duminică seara, la Digi24, Sorin Cîmpeanu a declarat că numărul dozelor de vaccin disponibile este singurul factor limitativ: „De îndată ce acest factor va putea fi gestionat, rămâne în picioare intenția. Și anume angajamentul de prioritate acordată personalului din învățământ”.

Când vor fi vaccinați profesorii

Întrebat cine este de vină pentru că a fost temporizată atât de mult înscrierea în platformă a profesorilor, ministrul a spus că personalul din învăţământ se află „detaşat” pe prima poziţie ca fiind cel mai numeros.

„La ora la care vorbim sunt 113.000 programări în platformă, sunt 20.000 de persoane vaccinate. Personalul din învăţământ este 340.000. Dacă mă întrebaţi despre cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, sunt 126.000 de persoane”, a declarat ministrul, citat de Mediafax.

Cîmpeanu a mai spus că, de îndată ce a început programarea personalului din cea de-a doua categorie, a cerut tuturor şcolilor şi universităţilor să introducă listele de angajaţi în platformă, pentru ca mai apoi angajaţii să se poată regăsi acolo şi programările să le fie validate.

Moderatorul emisiunii a insistat spunând că programarea a venit mult după ce alte instituţii esenţiale o făcuseră deja. „Cu excepţia a două inspectorate care au tergiversat nepermis de mult aceste lucruri, toate inspectoratele au cerut şcolilor să fie înscrişi în sistem angajaţii. Acest lucru s-a făcut cu maxim posibil de celeritate”, a afirmat ministrul Educaţiei.

De asemenea, dacă un profesor are contraindicaţii, „conducerea şcolii este datoare să asigure un program prin care orele acelui profesor să fie grupate într-o singură zi, în aşa fel încât elevii să poată învăţa online de acasă, o zi pe săptămână, la disciplina respectivului profesor”, a explicat ministrul Educației.

În concluzie, întrebat despre momentul efectiv al vaccinării profesorilor nevaccinaţi până acum, Cîmpeanu a declarat că va fi „de îndată ce va fi disponibil un număr suficient de vaccin, adică de îndată ce AstraZeneca va începe să fie livrat”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: