Anunțul ING care privește toți șoferii din România: cum îți dă bani ca să-ți înlocuiești mașina pe benzină sau motorină

Anunțul ING care privește toți șoferii din România: cum îți dă bani ca să-ți înlocuiești mașina pe benzină sau motorină

Într-o perioadă în care autoritățile se dau peste cap pentru a încuraja modernizarea parcului auto de la noi, dar nu fac o treabă foarte bună, ING vine în întâmpinarea nevoilor celor care își doresc un autoturism nou.

ING a început săptămâna cu un anunț foarte important pentru șoferii români. Compania bancară a introdus în portofoliu un credit verde. Numele vine de la faptul că este menit pentru a facilita achiziția de autoturisme verzi, electrice, prietenoase cu mediul. Acest produs bancar este destinat persoanelor fizice.

Oferta ING pentru șoferii români

Spre deosebire de un credit tradițional de nevoi personale oferit de aceeași bancă, creditul verde are o dobândă mai mică cu aproape două puncte. În plus, poate fi acordat pe loc, în baza unui singur document, factura proformă pentru noul autoturism. ING Bank nu solicită plata unui avans pentru acordarea creditului și nici nu impune încheierea unei asigurări CASCO.

Pentru a încuraja tranziția către un stil de viață sustenabil în rândul clienților persoane fizice, ING Bank România lansează primul credit verde din portofoliul său destinat segmentului de retail. Derivat din oferta de credit de nevoi personale, acesta se adresează celor care doresc să achiziționeze o mașină electrică full sau de tip plug-in hybrid, cu o dobândă cuprinsă între 5,49% și 9,99%.

“Sustenabilitatea a ieșit de mult timp din sfera ”nice to have” a strategiilor corporate. Astăzi este o necesitate. Avem niște ținte mari la nivel global și toți trebuie să contribuim, fie că vorbim de companii, ONG-uri, autorități sau indivizi. Auzim din ce în ce mai mult în România despre credite sustenabile sau verzi, majoritatea axate pe segmentul companiilor mari, unde și ING este foarte activă. Însă și retail-ul trebuie să țină pasul și să vină cu soluții care îi răsplătesc pe cei care vor să protejeze mediul. Iar acest produs este un bun început în această direcție pentru noi, prin care vrem să încurajăm și să facilităm astfel de decizii responsabile de consum.”, a declarat Roxana Cristea, Lending TribeLead ING Bank România.

Pentru context, achiziția autoturismelor prietenoase cu mediul înconjurător, din categoria electrice sau hibrid, este în creștere la nivel global. Chiar și în România, conform datelor analizate de APIA, în primele patru luni din 2021, s-a înregistrat o creștere de 79,8% a vânzării de autoturisme ”electrificate”, comparativ cu aceeași perioadă din 2020. Vânzările de mașini plug-in hybrid a crescut cu 155,25% în aceeași perioadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: