Anunțul Facebook care vizează toți angajații: decizia luată în contextul pandemiei

Anunțul Facebook care vizează toți angajații: decizia luată în contextul pandemiei

Deși inițial s-a luat în considerare deschiderea birourilor în septembrie 2021, se pare că angajații de la Facebook vor rămâne acasă până în ianuarie 2022. Îngrijorarea cu privire la creșterea cazurilor de COVID este reală și a dus la această decizie.

La începutul verii, compania lua în calcul varianta prin care angajații să înceapă să lucreze, din nou, din birourile lor. Se pare că această decizie nu a fost una finală. Îngrijorați de faptul că numărul de cazuri COVID a crescut, ei au trebuit să regândească strategia.  Astfel, au decis că este mai sigur pentru angajați să le prelungească perioada de lucru la distanță.

Angajații Facebook nu se întorc la birou

”Datele sunt motivul abordării noastre pentru întoarcerea la birou”, a declarat compania într-un comunicat către CNBC. „Având în vedere datele recente privind sănătatea, care arată cazuri crescute de Covid bazate pe varianta delta, echipele noastre din SUA nu vor fi obligate să se întoarcă la birou decât în ​​ianuarie 2022. Ne așteptăm să fie cazul pentru unele țări din afara SUA, de asemenea. Continuăm să monitorizăm situația și să lucrăm cu experți pentru a ne asigura că revenirea la planurile de birou acordă prioritate siguranței tuturor”.

Facebook a fost printre primele companii care și-au închis birourile în 2020. Nu toate activitățile din companie permit munca la distanță. Cele care nu pot fi prestate de acasă sunt activitățile care includ setări la centrul de date. De asemenea, întreținerea dispozitivelor hardware ale Facebook nu poate fi făcută de acasă.

”Am învățat în ultimul an că se poate lucra bine oriunde și sunt și mai optimist că este posibilă munca la distanță, mai ales că prezența video la distanță și realitatea virtuală continuă să se îmbunătățească”, a afirmat Mark Zuckerberg. Compania a mai spus că va solicita angajaților din SUA să fie vaccinați împotriva COVID-19. De asemenea, ei își aduc sprijinul în ceea ce privește munca de acasă pentru angajații lor.


                          
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: