Anunțul dimineții de la Banca Transilvania. Toți românii trebuie să știe asta urgent

Anunțul dimineții de la Banca Transilvania. Toți românii trebuie să știe asta urgent

Banca Transilvania este în centrul unei alerte de ultimă oră emisă pentru toți clienții săi din toată România. Despre această problemă trebuie să știe toți clienții băncii chiar in acest moment.

Alerta are la bază o nouă campanie de tip phishing care vizează infectarea dispozitivelor electronice ale clienților Băncii Transilvania prin intermediul unor documente malițioase trimise prin email-uri. Aceste email-uri par că vin de la angajați ai băncii.

Banca Transilvania își avertizează clienții cu privire la metodele de hacking

BT nu le trimite clienților informații nesolicitate, adică email-uri care să “vină de nicăieri” de la oameni care se prezintă ca fiind angajați ai băncii, și care atașează diverse documente în mesaje. În această idee, dacă primești vreun asemenea email de la cineva care se prezintă ca fiind de la Banca Transilvania, ar fi bine să te uiți cu atenție la expeditor și să nu accesezi vreunul dintre fișierele atașate în email, dacă nu le-ai solicitat. Mai mult, BT a postat pe site-ul oficial despre aceste metode și sfaturi ca să te protejezi.

Banca a emis de asemenea alerte privind atacurile de acest gen, iar asta pentru că ele au început să aibă loc cu o intensitate tot mai mare și reprezintă o problemă reală. Este vorba despre o situație în care clienții băncii pot fi păcăliți să-și infecteze calculatoarele sau telefoanele. Mai mult, le pot fi furate datele sau, mai rau, banii, de către hackerii care sunt în spatele acestor atacuri foarte serioase.

Banca Transilvania are numele folosit în aceste email-uri în diverse forme, însă în general cei care le trimit se prezintă ca fiind angajați ai băncii. Totuși, această metodă este folosită de către hackeri pentru că oamenii accesează cu o ușurință mai mare documentele atașate în email-uri dacă ele par să vinaă de la angajați ai companiei.

BT nu îi poate proteja pe clienții săi de problemele de acest gen, iar asta pentru că nu poate împiedica pe cineva să trimită email-uri de acest gen. Așadar, rămâne ca fiecare client al BT să fie vigilent.

Citește și: