Anunț oficial: statul taie aceste venituri ale românilor. Lovitură uriașă, cine rămâne fără bani

Anunț oficial: statul taie aceste venituri ale românilor. Lovitură uriașă, cine rămâne fără bani

Coaliția de guvernare pregătește un proiect de lege care cu siguranță va veni ca o lovitură pentru mulți români.

Guvernul se pregătește să elimine posibilitatea că bugetarii să își cumuleze pensia cu salariul. Anunțul a fost făcut de curând de ministrul Muncii, Raluca Turcan, și detaliat de șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Se pare că zeci de mii de bugetari vor rămâne fără venit, după ce legea va fi adoptată și va intra în vigoare. Vizate sunt persoanele care, până acum, își cumulau veniturile din pensie cu cele salariale.

Acest lucru nu va mai fi posibil, a anunțat ministrul Muncii.

De curând, fostul premier și actualul șef al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a detaliat proiectul de lege anunțat de Raluca Turcan.

Dacă un pensionar se angajează, i se taie pensia

Potrivit acestuia, dacă un pensionar ia decizia să se angajeze, în acest caz i se va suspenda plata pensiei, adică va primi salariul pentru funcția pe care o ocupă și îi va crește prin contribuțiile pe care le va plăti, i se vor lua în calcul contribuțiile suplimentare plătite pentru momentul în care redevine pensionar.

Ludovic Orban susține că această măsură va elimina o serie de neechitati din sistemul public și consideră că eliminarea posibilității de a cumula pensia cu salariul este o decizie justă, fiindcă cetățenii trebuie să își aleagă dacă muncesc și trăiesc din salariu, sau dacă aleg să iasă din activitatea profesională, și să se rezume la pensia pe care o primesc, pe baza contributivității din timpul când activau pe piața muncii.

„Consider că este un lucru drept. Nu cred că este normal ca un om care a fost polițist, de exemplu, să se pensioneze la 45 de ani. Nu mai zic de alții. Nu mi se pare just”, a mai spus fostul premier.

Măsura se aplică pentru sectorul public

Ludovic Orban a menționat că măsura se aplică pentru angajații sistemului public, nu pentru cei din privat.

„Mi se pare corect în momentul în care un om vrea să-și reia activitatea trebuie să trăiască din salariu și să nu primească pensie odată cu reluarea activității. Evident, în sectorul public”, a completat Orban.

Citește și: