Anunț de ultimă oră, se dau bani de la stat pentru acești români. Ce trebuie să faci să îi primești

Anunț de ultimă oră, se dau bani de la stat pentru acești români. Ce trebuie să faci să îi primești

Vin vești bune de la stat. Zilele acestea zeci de mii de români vor primi sume importante din buget. Tot ce trebuie să faci e să depui cererea până la jumătatea lunii.

Este vorba despre subvenții agricole, oferite din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care sunt oferite în fiecare primăvară fermierilor, pentru a-i susține pe aceștia în campaniile lor agricole.

Vizați de această măsură sunt românii fermieri din județul Hunedoara. Aceștia vor primi de la stat subvențiile agricole.

Este vorba despre aproximativ 17.000 de fermieri, care îşi desfăşoară activitatea în sectorul zootehnic şi vegetal.

Când și unde pot fi depuse cererile pentru subvenții

Aceștia trebuie să depună cererile, de pe 1, până pe 15 martie, la Centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Cererile se pot depune în aceeași perioada și online. Astfel, documentele cerute pot fi transmise online către Centrul judeţean APIA sau către Centrele locale din Deva, Hunedoara, Brad, Orăştie, Ilia, Petrila şi Sântămăria Orlea.

În baza cererilor depuse, statul, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, va vira din buget sumele necesare pentru fermierii, că aceștia să își poată desfășura activitatea agricolă în această primăvară.

Condiții de acordare a spijinului financiar pentru fermierii hunedoreni

Fermierii care vor să obțină ajutorul de la stat trebuie să îndeplinească o condiție.

Concret, pentru a benefia de aceste subvenții, suprafața totală trebuie să fie de 132.000 de hectare.

“Suprafaţa totală pentru care vor fi acordate subvenţii din partea statului este de 132.000 hectare”, a informat Instituţia Prefectului.

Conform anunțului făcut de autoritățile locale abilitate, primăriile din judeţul Hunedoara au primit deja tabelele cu fermierii şi suprafeţele corespunzătoare fiecăruia, pentru a putea fi eliberate adeverinţele necesare depunerii cererii unice.

Mai multe informații privind sprijinul financiar pot fi obținute atât din centrele fizice abilitate la nivel local, cât și pe www.apia.org.ro sau www.madr.ro.