Angajații Apple rup tăcerea: poveștile incredibile din culise

Angajații Apple rup tăcerea: poveștile incredibile din culise

După ce a trimis un îndemn la acțiune recent, #AppleToo, un grup format din actuali și foști lucrători Apple care doresc să facă lumină asupra unor probleme ale companiei, spune că a strâns aproape cinci sute de povești despre incidente. Acestea implică discriminare, hărțuire și represalii în cadrul companiei.

Potrivit contului de Twitter Apple Workers, majoritatea celor care au luat legătura cu grupul au cerut informații cu privire la modul de depunere a unei reclamații la o autoritate externă, cum ar fi Departamentul de Ocupare și Locuințe Echitabile din California (DFEH).

Mai mult, grupul spune că mai mult de jumătate dintre persoanele cu care a vorbit au cerut informații și îndrumări despre cum să contacteze mass-media, pentru a face cunoscute poveștile lor.

Angajații Apple sunt hărțuiți

„Aproape toată lumea a fost de acord să împărtășească poveștile lor respectuos și anonim”, conform grupului.

Apple Workers intenționează să înceapă să publice aceste povești săptămâna viitoare, dar a oferit o previzualizare vineri, observând că linia comună în multe dintre aceste incidente a fost că lucrătorii au simțit că sunt ignorați de departamentul de resurse umane al Apple.

Acest lucru este similar cu ceea ce Ashley Gjøvik, managerul principal al programelor de inginerie Apple, a spus recent, când a împărtășit experiențele sale de a încerca să vorbească cu compania despre condițiile de muncă nesigure, sexism și un mediu de birou ostil.

„Am recurs la asta doar pentru că tot ce am încercat intern nu a reușit”, spune ea pe un site web creat de aceasta, pentru a documenta aceste lucruri.

Tweeturile pe acest subiect formează o imagine a unei companii care aparent nu dorește să răspundă preocupărilor legitime. Înainte de a fi pusă în concediu administrativ, Gjøvik spune că a cerut echipei de relații cu angajații Apple să investigheze 558 de probe și 13 persoane. Se spune că compania i-ar fi spus lui Gjøvik că va investiga doar oamenii, deoarece este „mai simplu”. Într-un tweet, Gjøvik a detaliat o situație în care compania a spus că este „OK” pentru un director de sex masculin să îi ceară să bea și să vorbească despre înșelarea soției lui și despre amantele sale.

„Suntem și am fost mereu profund dedicați creării și menținerii unui loc de muncă pozitiv și favorabil incluziunii”, a spus Apple când a apărut prima dată știrea. „Luăm în serios toate preocupările și investigăm temeinic ori de câte ori apare o problemă și, din respect pentru confidențialitatea oricăror persoane implicate, nu discutăm aspecte specifice ale angajaților”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: