17 iun. 2021 | 19:05

Android pentru mașină, la un alt nivel: cum te vor ajuta noile opțiuni

ACTUALITATE
Android pentru mașină, la un alt nivel: cum te vor ajuta noile opțiuni

În comparație cu Apple CarPlay, Android pentru mașină a trecut prin unele schimbări profunde față de designul inițial, când a fost lansat acum cinci ani. Google, la rândul său, îmbunătățește funcționalitatea auto cu o actualizare care va fi lansată în această vară.

Una dintre îmbunătățirile mai remarcabile ale Android Auto este o interfață de mesagerie rafinată, care îți permite să începei să compui mesaje în aplicații care nu sunt doar clientul standard Android SMS. Vei vedea în curând toate aplicațiile de mesagerie pe ecranul de lansare, chiar și cele ale unor terțe părți, iar când le deschizi, va apărea un buton „+ Nou” în partea dreaptă sus.

Trimiterea unui mesaj în acest fel, ar trebui să arate absolut clar că folosești, să zicem, WhatsApp și nu text. Vorbind despre cel care lansează aplicațiile, vei putea reorganiza comanda pictogramelor aplicației de pe telefon, lucru care ar fi trebui să fie posibil în Android Auto anterior. Mutarea acestor pictograme, ar putea fi un proces destul de greu pentru afișajul mașinii, cu atât mai mult cu cât ești concentrat să ajungi la destinație, după ce te-ai urcat în mașină.

Android pentru mașină vine cu îmbunătățiri pentru vehiculele electrice

Aplicațiile media vor prezenta, de asemenea, acum un buton „înapoi”, care este foarte util. Afișajul infotainment din Fiesta are o lungime de 6,5 inci și este orientat orizontal și, prin urmare, necesită o mulțime de glisări pentru a ajunge în partea de sus sau de jos a oricărei liste. Astfel, o comandă rapidă ar fi mult mai utilă.

În cazul în care conduci un vehicul electric, cu siguranță vei aprecia integrarea aplicațiilor de încărcare EV în Android Auto. Este o dezvoltare pe baza unei inițiative pe care Google a anunțat-o în primăvară, pentru a ușura dezvoltarea aplicațiilor centrate pe mașină în Android Auto și sistemele Android Automotive preinstalate.

La conferința Google pentru dezvoltatori I / O din mai, a fost menționat faptul că ChargePoint și PlugShare sunt printre primii care au profitat de noul cadru simplificat. Acest lucru se va extinde și la aplicațiile de parcare și navigare.